Select Page

Del 12 al 16 de maig tindrà lloc la 6a edició d’Encontes en els carrers i places del municipi; així ho han donat a conèixer l’edil de Cultura, Miquel Zaragoza i el director del Festival de Narració Oral, Blai Senabre, que han assenyalat la consolidació del Festival, així com la importància que està adquirint en el món de la narració oral.


En la seua intervenció, Zaragoza ha assenyalant la voluntat «d’apostar per la recuperació de l’oralitat com a instrument privilegiat de transmissió i difusió cultural dels nostres pobles». Com a responsable municipal de Cultura, Miquel Zaragoza ha reconegut que «Encontes és fruit de la tenacitat de Blai Senabre i del grup Aktes Teatre que organitzen i dirigeixen la trobada a través de la regidoria en col·laboració amb la Biblioteca Municipal».


Com a director de la trobada, Blai Senabre ha subratllat la diversitat en la procedència dels narradors, «tindrem un grup d’Altea, “Asambra”, amb cançons tradicionals; a Enrique Argumedo que és primícia perquè és la primera vegada que ve a Espanya des de Perú i ho farà a Altea; també tindrem gent de Madrid com Rafael Ordóñez o de la comunitat de Castella-Lleó amb Victoria Gullón, etc».


Zaragoza ha recordat que són vàries les regidories que participen, com Educació, Tercera Edat, Comerç, Turisme i Infraestructures «ja que els actes estan pensats i s’organitzen per a satisfer al públic de totes les edats, ja siguen menors, amb la col·laboració dels col·legis, majors, en la residència d’ancians i per a tots els públics, familiars i adults, en diferents punts com la Plaça de l’Aigua, de la Cantereria, la d’Altea la Vella i l’auditori del Passeig Sant Pere».


Dins de la programació, el regidor ha esmentat que es realitzarà de nou el sorteig de sopars en diferents restaurants del municipi «on hem volgut estrènyer la relació que existeix entre conte i cançó i hem preparat una nit dedicada a aquestes dues modalitats en la plaça de la Cantereria».


Les activitats que es realitzaran durant els dies 12, 13, 14, 15 i 16 de maig són:
· Contes a les places. Són sessions de contes que es faran en les places d’Altea per narradors professionals i dirigides a un públic adult i familiar.
· Contes per als col.legis. Sessions de contes infantils realitzades per als col·legis d’Altea. Els xiquets aniran a la plaça de la Cantereria per escoltar contes.
· Paraules de nit. Sessions de contes que es faran a la Plaça de l’Aigua a les 12 de la nit dirigides als més noctàmbuls.
· Contes a les residències d’avis. Sessions de contes que es realitzaran en les residències de majors d’Altea per a acostar la narració oral a aquells grups que per les seues característiques especials, no poden o no solen acudir als espais de narració.
· Cafè, copa i conte. A l’hora del cafè, res millor que acompanyar-lo d’una copa de contes. A més, presentació del llibre “Rondalles Valencianes” de Josep Franco, amb la presència de l’autor.
· Històries del meu poble. En l’auditori del Passeig Sant Pere es contaran històries, anècdotes o llegendes d’Altea i els seus voltants, intentant que els propis alteans s’animen a contar aquelles vivències, reals o imaginàries, que es troben semiamagades en la memòria popular. · Mercat d’Intercanvit de llibres de Contes. Tots els dies, en la Casa de Cultura i en el seu horari habitual, es realitzarà un mercat d’intercanvi de llibres de contes.
· El conte de la gent d’Altea. Es donarà continuïtat a aquesta activitat iniciada l’any passat. S’intentarà crear un conte col·lectiu amb la participació de tots els alteans i alteanes que ho desitgen, què podran escriure un xicotet fragment del conte.


PROGRAMA
Dimarts 12.

9:30h Contacontes per als xiquets i xiquetes en el col·legi Les Rotes a càrrec de Xavier Learreta en la Plaça de la Cantereria. Narració en valencià.
18:00h Contacontes destinat al públic familiar a càrrec de Caoz i Tete en la Plaça de l’Aigua. Narració en castellà acompanyada de percussió.
22:00h Contacontes per adults a càrrec de Xavier Learreta en la Plaça de l’Aigua. Narració en valencià.
Dimecres 13.
9:30 h Contacontes per als xiquets i xiquetes del col·legi Garganes a càrrec de Rozable Canós en la Plaça de la Cantereria. Narració en valencià.
18:00 h Contacontes per a públic familiar a càrrec de Rozable Canós en la Plaça de l’Aigua. Narració en valencià.
22:00 h Contacontes per adults a càrrec de Caoz i Tete en la Plaça de l’Aigua. Narració en castellà acompanyada de percussió.
Dijous 14.
9:45 h Contacontes per als xiquets del col·legi El Blanquinal a càrrec de Patrícia McGill en la Plaça de la Cantereria. Narració en català.
18:00 h Contacontes per a públic familiar a càrrec d’Enrique Argumedo en la Plaça de l’Aigua. Narració en castellà.
18:30h Contacontes per a públic familiar a càrrec de Xavier Learreta en la Plaça de l’Església d’Altea la Vella. Narració en valencià.
22:00h Contacontes per adults a càrrec de Patrícia McGill en la Plaça de l’Aigua. Narració en castellà.
Divendres 15.
10:30h Contacontes per als xiquets i xiquetes dels col·legis de l’Olla i Altea la Vella a càrrec d’Enrique Argumedo en la Plaça de l’Església d’Altea la Vella, narració en castellà.
18:00h Contacontes per a públic familiar a càrrec de Rafael Ordóñez en la Plaça de l’Aigua. Narració en castellà.
20:00h Presentació del llibre “Sopa de Europa” de Rafael Ordóñez, amb la presència de l’autor en la Plaça de l’Aigua.
22:00h Nit de contes i cançons en la Plaça de la Cantereria. Contes i romanços per a adults a càrrec de Victoria Gullón. Narració en castellà. 23:00h Contes i cançons per adults a càrrec del grup Asambra. Narració en valencià.
Dissabte 16.
11:00h Contacontes per a majors a càrrec de diversos narradors en la Residència Les Boqueres. Narració en castellà i valencià.
12:30h Contacontes per a públic familiar a càrrec de Victoria Gullón en la Plaça de l’Aigua. Narració en castellà.
18:00h Contacontes per a públic familiar a càrrec de Blai Senabre i gent d’Altea en l’Auditori del Passeig Sant Pere. Narració en valencià i castellà.
19:00h Cloenda del festival a càrrec de diversos narradors en l’Auditori del Passeig Sant Pere. Narració en valencià i castellà.
24:00h Paraules de nit. Sessió golfa. Contacontes per adults a càrrec de Rafael Ordóñez en l’Auditori del Passeig Sant Pere. Narració en castellà.


A més d’aquestes activitats, des del 1 de maig es poden dur a la Casa de Cultura els llibres de contes que es tinguen en bon estat i ja no es vulguen. A canvi vos donaran un val per cada llibre que podreu canviar per un altre llibre durant els dies del Festival en el Mercat d’Intercanvi de Llibres de Contes.

Pin It on Pinterest