Select Page

“Bo per a la terra, bo per a tu” és el nom que la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica ha donat al projecte de sensibilització envers l’agricultura ecològica. Un pla que es manifesta a Altea mitjançant la celebració d’unes jornades informatives que tindran lloc els dies 6 i 7 de març; així ho han donat a conèixer l’edil d’Agricultura, Carolina Punset i el Director de SEAE, Víctor Gonzálvez.
Com ha explicat la responsable municipal d’Agricultura, el dia 6 de març a partir de les 18:00 h en el Centre Social, s’iniciarà la campanya de sensibilització dirigida a agricultors convencionals a través de xarrades informatives en les quals es detallaran els avantatges de l’agricultura ecològica. Durant la segona jornada de la campanya tindrà lloc una visita a la finca ecològica d’un dels ponents, Carles García, situada a Pego.
Segons els detalls oferits per l’edil, per a realitzar el viatge és necessari apuntar-se en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament o al telèfon 966883010.
L’objectiu de la campanya de sensibilització és contribuir a una major sostenibilitat dels sistemes agraris, millorant la qualitat de vida dels agricultors, promovent la conversió de les seues terres a l’agricultura ecològica, diversificant i ampliant les activitats agràries.
Carolina Punset ha assenyalat que Altea ha estat escollit com un dels municipis seu del projecte per les seues constants activitats en pro de l’agricultura ecològica i ha recordat algunes de les activitats dutes a terme, com per exemple el fet que haja estat declarat municipi lliure de transgènics; la celebració d’Ecoaltea; la posada en marxa dels horts urbans ecològics; diferents xarrades informatives, entre altres activitats.
«L’agricultura és un sector que es troba sumit en una crisi absoluta, per això creiem que és essencial que cerquem alternatives per a l’ocupació i per a l’agricultor”, ha conclòs Carolina Punset.
Per la seua banda, el Director de la SEAE ha declarat que «la intenció d’aquesta campanya és transmetre un missatge al sector agrícola en el que es destaquen els avantatges que té l’agricultura ecològica per al productor». Avantatges que Gonzálvez ha agrupat en tres grans àmbits: l’ambiental, l’econòmic i el sociocultural.
Víctor Gonzálvez ha oferit dades tals com que està demostrat que l’agricultura ecològica ofereix un 30% més d’ocupació que l’agricultura convencional per explotació i fins a un 40% si s’amida en hectàrees.
«A part de crear ocupació és una manera de producció segura per al propi productor, a més d’augmentar l’autoestima d’aquesta professió que ha estat mal vista i pitjor pagada. Pensem que l’agricultura ecològica fomenta també que la professió siga atractiva per a les generacions futures», ha dit el Director de la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica.
El programa d’actes per a la jornada del 6 de març és el següent:
18:00h paraules de benvinguda a càrrec de la regidor d’Agricultura.
18:15h Importància i avantatges de l’Agricultura Ecològica, per Víctor Gonzálvez.
19:00h La pràctica de l’Agricultura Ecològica, Carles García.
19:45 h Vídeo informatiu.

Pin It on Pinterest