Select Page

El Pla, finançat amb fons Next Generation, invertirà més de 5 milions d’euros en la rehabilitació de 346 vivendes.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l’alcalde d’Altea, Jaume Linares, s’han reunit a Altea per analitzar el projecte de l’Entorn Residencial de Rehabilitació Programada, ERRP, a la zona d’Eixamples. Una actuació que es desenvoluparà gràcies al Pla de Barris de la Generalitat que està finançat amb els fons europeus Next Generation amb cinc milions d’euros i que permetrà la rehabilitació de 24 edificis i el seu entorn.

Héctor Illueca ha destacat la col·laboració de les administracions públiques per desenvolupar este pla. “Este programa no tindria cap sentit si els objectius a perseguir no tinguessen en compte les necessitats i problemàtiques de cada municipi i els que millor coneixen estes realitats són els nostres alcaldes i regidors”.

Així mateix, ha ressaltat que les actuacions programades, “a més de millorar la reurbanització dels espais, dotant-los de millors serveis, també pretenen millorar les relacions veïnals i crear consciències de barri i de comunitat entre els seus residents”.

Per part seua, Jaume Llinares ha revelat que el projecte de rehabilitació es realitzarà en 24 edificis, amb un total de 346 habitatges i més de 1.000 persones beneficiades de forma directa d’estes ajudes i al mateix temps el projecte contempla la millora de l’espai públic i reurbanització de carrers de l’entorn.

Com ha explicat l’alcalde, “les zones que han optat a esta subvenció han sigut dues, per una banda l’eixample de l’avinguda, que aglutinen els carrers que es troben dins la demil·limtació de Comte d’Altea, Pont de Moncau, Zubeldía, Ferrocarril i Garganes i d’altra banda, l’eixample del Pla de Castell a l’Avinguda de la Nucia, que conformen els carrers que estan dins de la delimitació de la Costera dels Matxos, Calvari, Ametllers, Carrasca, Alfàs de Pi i Vila Joiosa”.

Llinares ha assenyalat que la primera actuació prevista és la posada en marxa de l’Oficina de Rehabilitació de l‟Habitatge; “Un nou recurs que servirà de punt informatiu i de gestió per a tota la ciutadania. Ajudarà la gestió i també servirà per optar a noves línies de subvenció per a la rehabilitació d’altres edificis”. Esta oficina comptarà amb una partida de creació de 235.000€.

Després de la reunió entre vicepresident i alcalde, a la qual també hi han assistit el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, i els regidors d’Urbanisme, José Orozco; d’Infraestructures i portaveu del grup municipal Compromís, Diego Zaragozí; i el portaveu del grup municipal socialista, Miguel de la Hoz, han visitat la zona de l’actuació i han mantingut una trobada informativa amb veïnes i veïns, on se’ls ha explicat el projecte a desenvolupar.

En el transcurs d’esta trobada, s’han ofert detalls com el cost total de l’actuació, que és de 6.099.374 euros, 4.653.124 dels quals procedeixen del Ministeri d’Agenda Urbana, 272.060 euros de la Generalitat. 822.930 de l’Ajuntament d’Altea i 351.260 euros de particulars.

L’actuació es desenvoluparà en dos àmbits de característiques socioeconòmiques semblants i abasta una àrea de 145.000 metres quadrats. Un dels objectius és també aconseguir una major eficiència energètica, per això es pretén aconseguir als habitatges una reducció entre el 45 i el 60 % en 192 habitatges i superior al 60% en 154 més. Per això, es preveu una substitució de finestres i en alguns casos la millora de l’envoltant. En altres casos, es considera més convenient la substitució d’equips, combinada o no amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

També es repararan aquells immobles que presenten patologies estructurals a la façana o a la coberta, igual que aquells que requereixen obres d’accessibilitat.

Este conjunt d’inversions sorgeix de la convocatòria per a la concessió del les ajudes del programa d’actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026 Next Generation. Convocatòria que es destina al finançament d’actuacions integrals de regeneració urbana, incloses obres de rehabilitació en edificis d’ús predominant residencial i habitatges, i d’urbanització o reurbanització d’espais públics dins els anomenats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada, ERRP.

A la Comunitat Valenciana 23 municipis han presentat projecte, han signat conveni i es destinaran un total de 142.848.665 euros a la rehabilitació de barris vulnerables per al període 2022-2026, cosa que millorarà la situació dels residents de 7.158 habitatges.

 

Pin It on Pinterest