Select Page

Hui al matí ha tingut lloc, al Centre Social d’Altea, l’acte final del projecte europeu EnEnWomen, que ha abordat des de diferents àmbits socials la inclusió i l’apoderament de la dona.

La inauguració de la jornada ha comptat amb la participació de l’alcalde Diego Zaragozí i l’edil de Projectes Europeus, Germán Manjón, que han donat la benvinguda als participants, procedents de diversos països de la Unió Europea. Tots dos han coincidit a ressaltar la importància de participar en este tipus de fòrums de debat en què es posa de manifest que els problemes són iguals o similars a tot arreu, per la qual cosa les solucions també poden ser compartides.

“Pense que és important que es reunisca gent de procedència diferent amb problemàtiques semblants perquè ajuda a tenir visions diferents i és enriquidor per a tots els participants i Altea pot estar molt contenta d’haver format part del projecte EnEnWomen”; ha declarat el primer edil alteà.

Per la seua banda, Germán Manjón, ha apuntat una vegada més que “l’objectiu principal del projecte ha sigut promoure la participació femenina a la societat i analitzar la violència sobre la dona després de la crisi soci sanitària”.

Durant el desenvolupament del projecte s’ha realitzat un primer panell-debat i posteriorment una trobada presencial a cadascuna de les seus dels socis participants i per a este congrés final, l’Ajuntament d’Altea ha programat diferents ponències.

Una vegada feta la inauguració s’han donat pas a les ponències presentades per representants municipals, tècnics d’àrea i responsables d’associacions civils.

Al costat de la intervenció de la regidora de Benestar Social i Igualtat, Anna Lanuza; el regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Devesa i el tècnic en Ocupació i Desenvolupament Local, Joan Josep Oliver, hi han participat Angélica Martínez en representació de Creu Roja Altea; Verónica Oca, coordinadora del Centre Dona de Dénia i Yolanda García, representant de l’Associació Las Kellys de Benidorm.

Per acabar, María Alamillos, supervivent de violència de gènere, ha tancat l’acte amb un sentit discurs sobre la seua pròpia experiència i el camí de resiliència per deixar enrere esta situació.

Després de la presentació de les ponències, el grup de treball format pels socis del projecte, l’Associació Inco Moletta d’Itàlia, l’Associació Jean Monnet de França i la Universitat UNEFS de Romania, a més de l’Ajuntament d’Altea, ha continuat treballant en un taller dirigit a analitzar els resultats del projecte i les propostes per a la continuïtat.

Esta taller inclou l’elaboració d’un document, a lliurar als representants polítics, on es recullen diferents mesures en matèria de lluita contra la violència sobre la dona que es puguen aplicar i millorar les polítiques locals en este àmbit.

Per obtenir més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es , o seguir-la a @euroaltea.

Pin It on Pinterest