Select Page

Divendres 21 d’abril a les 11:00h al Centre Social, jornada de debat sobre els drets de les dones i l’impacte de la Covid 19.

Les regidories de Projectes Europeus i Igualtat, dirigides per Maria A. Laviós i José Luis León Gascón, respectivament, han organitzat una jornada de debat sobre els drets de les dones i l’impacte que la Covid 19 ha tingut sobre els mateixos. Una acció emmarcada al projecte europeu CERV EnEnWomen, de ciutadania, igualtat, drets i valors que pretén fomentar la participació de les dones en temps de pandèmia.

Com ha explicat Maria A. Laviós, “este projecte es va presentar a la ciutadania el febrer de l’any passat i té com a objecte analitzar l’impacte que ha tingut la Covid-19 sobre les dones a nivell d‟ocupació, participació social i violència de gènere; prenent com a referència les desigualtats que ja existien entre dones i homes abans de la pandèmia i buscant fomentar l’apoderament de les dones a través de la seua participació a la recerca de solucions a través de la gestió municipal i de les polítiques socials locals”.

“Des del moment en què se’ns va presentar la possibilitat de poder participar en aquest projecte liderat per Itàlia, vam veure que era una gran oportunitat per compartir experiències i coneixements amb altres països d’Europa. I, a més, ens permetria treballar en la millora de la situació de les dones i en l’eradicació de la violència de gènere”. Ha afegit la responsable municipal de Projectes Europeus, Foment de l´Ocupació i Participació Ciutadana.

Maria A. Lavios ha assenyalat que l’Ajuntament treballarà en l’anàlisi i l’avaluació de l’impacte de gènere de la COVID-19 comptant amb la participació d’associacions de dones d’Altea i la Comarca, així com expertes de serveis socials, per a així poder elaborar i treballar de manera més eficaç en les solucions que es dissenyen.

“A més, amb la participació de l’Ajuntament d’Altea en este projecte europeu volem fer visible el nostre compromís i treball en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i en concret en un dels més importants que és el número 5 i que fa referència a la necessitat d’apoderar les dones i les xiquetes per disminuir la desigualtat entre Dones i Homes”. Maria A. Laviós ha conclòs, no sense abans convidar la ciutadania a participar d’esta jornada de debat “per a totes i tots contribuir a la configuració d’una societat més justa i per tant més igualitària”.

Per part seua, l’edil d’Igualtat, Benestar Social i Sanitat ha explicat que “l’Ajuntament d’Altea treballarà en els propers mesos juntament amb altres socis del projecte, com són l’Associació InCo-Molfetta d’Itàlia, la Universitat de Bucarest i l’Associació Jean Monet de França, en l’intercanvi d’experiències i de bones pràctiques que ens ajuden a reduir l’impacte que ha tingut la pandèmia sobre els drets de les dones i en concret en la violència de gènere”.

En este sentit s’ha organitzat per al proper divendres 21 d’abril una primera jornada debat en què baix el títol “Els drets de les dones i l’impacte de la Covid 19” es parlarà de com ha afectat la pandèmia a l’ocupació de les dones; a la violència de gènere masculina que pateixen i a la seua participació a la vida social i més concretament de bretxa digital amb perspectiva de gènere i de les dones migrants.

Segons ha detallat José Luis León Gascón, “la jornada de debat tindrà lloc el proper divendres dia 21 d’abril entre les 11.00 i les 13.30 hores als baixos del Centre Social i està estructurada en tres grans taules de treball, en què s’abordaran els drets fonamentals, la feina i la participació social; a més de tractar una de les desigualtats més greus que encara persisteix als nostres dies com és la violència de gènere”.

Les jornades estan obertes a la ciutadania, i és possible inscriure’s per participar-hi enviant un correu electrònic a igualdad@altea.es o de forma presencial al departament d’igualtat.

A les taules de debat estaran representades una associació de dones i una professional experta de Serveis Socials. A la taula d’ocupació hi haurà la representant de l’Associació Las Kellys de la Marina Baixa, Yolanda García i la regidora de Treball de l’Ajuntament d’Altea Mari Lavios. A la taula de Violència de Gènere hi haurà la Presidenta de l’Associació Dones amb Veu de la Marina Baixa, Margarita Luján i la Psicòloga de l’àrea de Benestar Social, Marivi Monfort. I a la darrera taula de Participació Social hi haurà la presidenta de l’associació E-Mujeres.net, Gusy Bertomeu, experta en noves tecnologies de comunicació i Raquel Ruiz, Tècnica de l’oficina de persones migrants, PANGEA, de l’Ajuntament d’Altea.

Es tracta, per tant, de debatre entre totes i tots els assistents sobre drets humans i desigualtats que afecten de manera molt especial les dones.

“Després d’este primer debat del dia 21 d’abril, està previst viatjar a Bucarest per preparar les properes trobades que tindran lloc a Itàlia i a França i on assistirem amb un grup de 5 dones que representaran les associacions i les expertes que lideren el projecte d’Altea”. Ha avançat León Gascón, que ha conclòs anunciant que la cloenda del projecte EnEnWomen tindrà lloc a finals del 2024 a Altea.

Pin It on Pinterest