Select Page

Durant els dies 16 al 20 de novembre ha tingut lloc a París la segona trobada del projecte europeu EnEnWomen, adreçada a analitzar els efectes provocats per la Covid-19 en l’exercici dels drets per part de les dones, especialment les que es troben en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. Trobada en què Altea ha tingut una notable presència.

Anna Lanuza, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea; Natividad García i Raquel Ruiz, tècniques en esta Regidoria; Agus Bertomeu i Yolanda García, com a representants de les associacions e-dones i Las Kellys, han tingut una activa participació durant la trobada; que, a més, ha comptat amb la intervenció de les delegacions d’Itàlia, Romania i França.

La regidora d’Igualtat donava a conèixer les activitats i les bones pràctiques que des de l’Ajuntament s’estan duent a terme en matèria d’Igualtat; destacant el Pla de Corresponsals, els Punts Violeta i Arcoiris per a la prevenció de les agressions sexuals, o la sala amable per a l’acollida de menors, situada a la caserna de la Guàrdia Civil.

Les integrants de l’equip de treball de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea van aprofundir sobre la situació en què es troben les dones immigrants i les seues dificultats per integrar-se a la societat, molt especialment al mercat laboral. A més, es va compartir la guia per a la família i la joventut per detectar casos de violència i es van comparar les diferents normatives estatals sobre violència de gènere i com estes poden facilitar la inclusió de les dones en situació irregular.

Pel que fa a les representants de les associacions de defensa dels drets de la dona, van abordar, entre d’altres qüestions, la necessitat de les campanyes de visibilització i de l’ús de les noves tecnologies per promoure la participació social de la dona. Es va compartir igualment la lluita que les cambreres de pisos del sector turístic estan duent a terme per millorar els seus drets laborals i les reivindicacions de les quals han arribat fins al Parlament Europeu.

A les exposicions anteriors s’hi van sumar diferents tallers i panells debat que van concloure amb una posada en comú de bones pràctiques. Posada en comú que té com a objectiu que les diferents institucions i associacions participants puguen implementar-les en la seua faena diària.

Com a responsable municipal d’Igualtat, Anna Lanuza ha realitzat un balanç molt positiu de la participació d’Altea al projecte EnEnWomen i en concret sobre esta segona trobada de feina celebrada a París. “Hem compartit a París la gestió d´Altea en tema d´Igualtat i hem tornat amb una motxilla plena d´idees i projectes que podem adaptar al nostre municipi per seguir impulsant una igualtat real entre drets d´homes i dones”. Conclou l’edil.

Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es, o seguir-la a @euroaltea.

Pin It on Pinterest