Select Page

Del 10 al 19 d’este mes de maig tindrà lloc a Altea una edició més de La Ruta de la Tapa, organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altea, l’associació d’Hostalers i Empresaris, Ahea i Gastro Eventos. Unes noves jornades gastronòmiques en què participaran 12 establiments amb dos propostes diferents cadascun.

Hui al matí ha sigut presentada la iniciativa, que proposa la degustació de 24 tapes per un preu de 4€ cadascuna, en què s’inclou també la beguda, vi, aigua o cervesa.

Com ha indicat l’edil de Comerç, Jose Maria Borja, “és una ruta que gaudeix de certa experiència, de molta acceptació popular i que per fi tornarem a gaudir els propers dies”.

“Participen un total de 12 bars i restaurants amb diferents propostes, entre les quals se’n troba una de diferent com és la d’una gelateria que se suma a la Ruta de la Tapa amb unes postres fresquetes que en esta època ve bé i que reforça una mica la bona decisió d’intentar fer diverses rutes gastronòmiques perquè tots els restaurants i bars de la nostra localitat puguen participar amb diferents ofertes gastronòmiques de la gran varietat que tenim a Altea”; ha explicat el responsable municipal de Comerç.

Jose María Borja ha qualificat com “un bon encert incloure a la Ruta una proposta diferent com la de la gelateria, que dóna peu que altres comerços d’hostaleria amb propostes diferents, com són els dolços, hi puguen participar”.

Jose María Borja ha conclòs agraint a l’Associació d’Hostalers i Empresaris d’Altea i Gastro Eventos el treball realitzat en l’organització d’estes noves jornades gastronòmiques.

Com a president d’Ahea, Juan Abril ha ratificat les paraules de l’edil i s’ha manifestat satisfet pels 7 esdeveniments en què durant este any hi serà Ahea. Per a Abril, “la Ruta de la Tapa és un dels esdeveniments amb més afluència de locals inscrits i també de participació ciutadana”. “Intentem que treballen tots els locals del poble i sobretot en temporada baixa i el proper esdeveniment en què ja estem treballant seran els dinars i esmorzars d’Altea. Una cosa molt arrelada que segur també tindrà èxit”. Ha avançat el president d’Ahea.

En nom de Gastro Eventos, empresa coordinadora de l’esdeveniment, el seu gerent, Mario Ayús, ha subratllat que “a cada esdeveniment es busca una novetat i en este cas hem apostat per posar una tapa o postre per acabar de la millor manera, amb un dolç , la ruta”.

Per Ayús este és un esdeveniment potent que ofereix la possibilitat de degustar 24 tapes diferents; a més que es recupera el format concurs, en què els ruters podran puntuar les tapes que consumisquen i participar en un concurs de regals a través d’un QR o en paper omplint el “passaport” de la Ruta. Per participar al concurs cal tastar un mínim de 4 tapes i quan ja es tenen, si es vol es pot dipositar a la qualsevol de les urnes que tindran els locals participants.

A més, els 8 primers establiments que resulten més valorats pel públic seran citats a l’Aula de Cuina Municipal perquè realitzen les seues propostes i un jurat especialitzat serà qui decidisca quina és la millor.

Finalment l’encarregat d’esdeveniments de l’associació, Francisco Darwin qualifica esta Ruta de la Tapa com “l’esdeveniment que té més popularitat a Altea i el més assequible”. Ha sigut el responsable de la logística qui ha desvetllat el nom dels participants: El Austriaco; Mana longe-beach; Carnicero Loco; E-tika; Davant la Mar Altaia; Zetto; La Sidrería Escondida; Gelateria Antiu Xixona; La Casa; Il Bandito; Club de Tennis Altea i La Clau. Darwin ha enumerat els múltiples regals a què podran optar els comensals i que espera siguen un incentiu més per participar.

Una vegada més, les jornades gastronòmiques d’Altea compten amb la col·laboració de distribucions Cañavate, el gerent de la qual Javier Cañavate ha animat “les persones de la Comarca que vinguen a degustar les tapes de la Ruta de la Tapa d’Altea perquè considere que és molt important que ens ajudem entre tots perquè és imprescindible hui dia per a les xicotetes empreses”.

 

Pin It on Pinterest