Select Page

Les regidories de Benestar Social d’Altea i l’Alfàs se bolquen amb esta consolidada iniciativa contra el càncer de mama i ginecològic.

De tot un èxit es pot qualificar la participació a la marxa solidària d’Anémona, que tenia lloc ahir diumenge a la Badia d’Altea, amb eixida i arribada a la Platja del Bol d’Altea, recorrent la costa fins al Racó de l’Albir. Una iniciativa de l’associació comarcal Anémona que lluita contra el càncer de mama i ginecològic, i que destina la recaptació a la investigació d’estes malalties.

Hi participaven al voltant de 500 persones, però, segons xifres de l’organització, han sigut un miler de samarretes solidàries les venudes. Una xifra rècord que permetrà a Anémona, en col·laboració amb els municipis d’Altea i L’Alfàs del Pi, la ciutadania i empreses patrocinadores, destinar una quantia econòmica significativa a la investigació a través de GEICAM, centre de recerca constituït per més de 900 experts que treballen a més de 200 centres de tot Espanya investigant el càncer de mama.

Des de l’associació, presidida per Maria Botella, s’agraïa la participació dels presents i la implicació de les regidories de Benestar d’Altea i l’Alfàs, encapçalades per Anna Lanuza i Marisa Cortés. Ambdues regidores, presents a la marxa, repartien una mocadora identificativa gentilesa de l’Ajuntament d’Altea i avituallament al Racó de l’Albir, gentilesa de l’Ajuntament de l’Alfàs.

A més d’esta marxa solidària contra el càncer de mama i ginecològic, emmarcada als actes del 8M, divendres passat, a Altea, la Plaça de l’Ajuntament es convertia en punt neuràlgic de la reivindicació pels drets de la dona. Un matí festiu en què Ràdio Altea traslladava la seua programació fins a este punt amb entrevistes a dones que en dècades passades obrien camí amb la seua dedicació a activitats que fins ara eren vistes com d’homes, com ara jugar a handbol, dirigir un grup de teatre, ser reina mora de les festes o dedicar-se a la il·lustració.

En el transcurs d’esta programació especial, també prenien la paraula les guanyadores del concurs de cartells i de micro relats i el segon premi de cartelleria. Eren Ennara Micó Mayoral amb “No es naix dona, s’arriba a ser-ho”, guanyadora del primer premi del certamen de cartelleria en categoria A; Mauro Fernando Díaz Alepuz, segon premi en esta categoria i Alba Escobar Redondo, primer premi en categoria B, que explicaven les seues obres i la motivació de les mateixes. Així mateix, Fadwa Bovabid Kaniti de primer de l’ESO, amb “L’Efecte Matilda” primer premi del certamen de micro relats, feia lectura de la seua història. Guardons que rebien instants després a la mateixa Plaça de l’Ajuntament de la mà de l’edil d’Igualtat, Anna Lanuza.

I també tenia lloc el programa “Altea a debat”, en què els diferents partits que conformen la Corporació posen sobre la taula les seues aportacions a temes determinats, que en estet cas era la igualtat.

A les 12:00 la Corporació Municipal, acompanyada per desenes de ciutadans presents, procedia a la lectura d’un manifest commemoratiu del 8M.

Com a responsable municipal d’Igualtat i Benestar Social, àrees organitzadores de les activitats commemoratives del 8M, Anna Lanuza ha recordat que el proper diumenge 24 es durà a terme un Bany de Gong al Centre Juvenil, a les 11:00h, impartit per Esther Saranjeet de Gongsounds i Jorge Azad de The OM Wave.

Per participar al Bany de Gong, basat en el lliurament de freqüències de so que estimula l’activitat cel·lular del sistema nerviós amb efectes terapèutics com la relaxació profunda, la calma, l’alleujament de l’ansietat i l’estrès, entre d’altres, cal la inscripció prèvia a adaeccvalenciana@gmail.com .

Els dies 25, 26 i 27 l’activitat “Un Món de Dones Invisibilitzades” es durà a terme als diferents centres educatius i tancarà la programació d’este any del 8M, una ruta nocturna amb perspectiva de gènere, el divendres 12 d’abril, amb eixida al Centre Social a les 19:30h.

Pin It on Pinterest