Select Page

Des de l’organització es fa un balanç positiu del desenvolupament.

L’Associació d’Hostalers i Comerciants d’Altea i la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altea han valorat el desenvolupament de les concloses jornades gastronòmiques “El Plat de cullera d’Altea” que acabaven el passat 25 de febrer. Unes jornades en què se servien al voltant de 700 menús, segons dades ofertes per Gastro Eventos, empresa coordinadora de la iniciativa.

Així mateix, en el transcurs de la clausura d’estes jornades s’han repartit els premis als comensals participants, atorgats mitjançant sorteig.

En nom de l’Ajuntament d’Altea, impulsor de la iniciativa, l’edil de Comerç, Jose María Borja, ha donat l’enhorabona als 17 restaurants participants i ha agraït a AHEA la feina feta. “Tots coincidim en l´èxit d´estes jornades, tant per la participació com per la qualitat dels productes que hem tingut l´oportunitat de gaudir”. Ha apuntat el regidor.

En paraules de Jose Maria Borja, “este és el camí que ha de posar a la gastronomia alteana i al sector de l’hostaleria al lloc important que es mereix, no només a la província sinó a tot Espanya. Tenim moltes qualitats per poder gaudir i perquè es complemente amb tota la nostra oferta cultural i medi ambiental que tenim a Altea i jo crec que ens hem de felicitar”.

L’edil ha tingut també bones paraules per al coordinador de les jornades, Gastro Eventos per “fer possible que tot isca bé i les jornades funcionen” i “gràcies també als patrocinadors”; ha afegit Borja.

Jose Maria Borja ha finalitzat insistint en “la necessària col·laboració públic privada per poder realitzar este tipus d´iniciatives” i donant també l´enhorabona als guanyadors del concurs.

En nom d’AHEA, el president Juan Abril, ha recordat que és la primera de les set jornades gastronòmiques d’este any previstes per AHEA. “A les intencions de l’associació hi ha el no competir entre nosaltres, els participants, sinó recolzar-nos i que cada vegada hi haja més implicats i que la gastronomia d’Altea estiga cada dia a un nivell més reconegut, encara que crec que ja ho és”; ha subratllat Abril. “Estic molt content perquè veig que cada vegada hi participen més restaurants i en esta ocasió n’hem sigut 17, un número record”. Juan Abril ha anunciat que el proper esdeveniment gastronòmic previst per AHEA són unes jornades destinades a arrossos, que tindran lloc del 12 al 20 d’abril.

Els restaurants participants en esta edició del Plat de Cullera han sigut: La Paraeta, Melitón Jardín, Ca Pere, Casa Vital, E-Tika, Itàlia Boja, Xe que Bó, Chez Pierre, Joan Abril, Mallol, Gourmet Losada, Clau de Altea, Gallinero, Manà, Rumors, la Picaeta de Lola i la Sidreria Escondida. Segons les dades reportades per cadascun dels participants a l’organització, el nombre de menús servits a cadascun ha oscil·lat entre els 20 i els 140. Unes xifres dispars, però positives per a tots ells, ja que d’este tipus d’esdeveniments sorgeixen nous clients.

I finalment, Mario Ayús, responsable de Gastro Eventos, ha agraït la confiança dipositada per l’Ajuntament d’Altea i AHEA en la seua coordinació de les jornades i també als patrocinadors, que “també gràcies a les jornades troben nous nínxols de mercat, capten clients i fins i tot poden arribar a obrir noves botigues amb els seus productes”.

Entre els regals sortejats, un sopar gentilesa de restaurant Melitón, un sopar gentilesa de Ristorantino Gallinero, un sopar gentilesa del bar De Confiança, packs de cafè gentilesa de Cafè Arditi Itàlia Roma, un lot de productes Premium gentilesa de carnisseria El Picaro i un lot de xocolata Boama gentilesa de Xocolates Marcos Tonda.

Pin It on Pinterest