Select Page

Del 16 al 25 de febrer.

Aquest matí es presentava als mitjans de comunicació les jornades gastronòmiques “El Plat de Cullera”, que se celebraran a Altea del 16 al 25 de febrer. En aquesta nova edició s’ha registrat una participació rècord de 17 establiments que s’han volgut sumar a les jornades. La Paraeta, Melitón Jardín, Ca Pere, Casa Vital, E-Tika, Italia Loca, Xe que Bò, Chez Pierre, Juan Abril, Mallol, Gourmet Losada, la Clau d’Altea, Gallinero, Maná, Rumors, la Picateta de Lola i la Sidrería Escondida, oferiran durant uns dies els seus millors plats amb menús tradicionals, adequats a l’època de l’any, i amb la cullera com a element comú entre tots i alguns amb tocs d’innovació.

Durant la presentació, l’edil de RRHH i Seguretat Ciutadana, Deo Sánchez, disculpava al regidor de Comerç, Jose María Borja, que per qüestions personals no va poder acudir a la presentació, i va voler felicitar a tots els establiments participants, destacant el treball que realitza l’Associació d’Hostalers i Comerciants d’Altea. Segons Deo Sánchez, “és una iniciativa que vol posar en valor el treball dels restaurants col•laboradors, però que beneficia al comerç local ja que tots es proveeixen de producte de proximitat i que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Altea un any més”.

Per part seua, el president d’AEA, l’Associació d’Hostalers i Comerciants d’Altea, Juan Abril, va avançar que aquest serà el primer esdeveniment de l’any a què acompanyaran sis més durant els pròxims mesos, destacant així les inquietuds que tenen tots els seus associats. Respecte a aquestes jornades, “volem mostrar la preocupació que tenim entre tots els restauradors perquè no es perda els menjars amb cullera, d’eixa tradició tan nostra. Hi ha menús molt elaborats i que ens faran recordar eixos sabors de sempre”, va destacar Abril, que va animar a gaudir del “Plat de Cullera” podent fer ja les reserves per a evitar problemes d’última hora.

Les jornades “El Plat de Cullera” volen premiar la fidelitat dels seus comensals, com en edicions anteriors, per això a cada local participant de les jornades se li assignarà un codi QR, en el qual cada client podrà registrar la seua participació. D’aquesta manera entrarà en el sorteig de diversos regals que han aportat diferents empreses col•laboradores. Alguns d’eixos regals són una sopa gentilesa de restaurant Melitón, una sopa gentilesa de Ristorantino Gallinero, una sopa gentilesa del bar De Confiança, packs de café gentilesa de Café Arditi Italia Roma, un lot de productes Premium gentilesa de carnisseria El Picaro i un lot de xocolate Boama gentilesa de Chocolates Marcos Tonda. Quants més menús gaudits, hauran més opcions i possibilitats en el sorteig que es realitze quan finalitzen les jornades.

Per a finalitzar, Mario Ayús, de l’empresa Gastro Eventos i organitzadora de les jornades, va destacar que és molt fàcil treballar en la localitat, ja que “la nostra missió és posar un poc més en l’aparador una gastronomia ja de per si mateix molt coneguda, com és l’alteana. Per això tractem, des de la nostra experiència prèvia, i amb les inquietuds que ens transmeten els restauradors, adaptar-nos als esdeveniments que ens demanden”. Per a Gastro Eventos, “la posada en marxa de set esdeveniments gastronòmics en aquest 2024 és una bona prova que s’estan fent bé les coses, i que cada vegada són més els establiments que volen sumar-se a qualsevol dels projectes”, com és el que hui es presentaba.

El Plat de Cullera

Pin It on Pinterest