Select Page

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Anna Lanuza, acompanyada pels tècnics d’àrea, ha donat a conèixer la que serà l’àmplia programació prevista pel consistori per commemorar el 8M, Dia Internacional de la Dona , en què es commemora la lluita de les dones per participar en la societat en igualtat de condicions amb l’home.

Com ha revelat Lanuza, l’agenda arranca este divendres amb la Trobada Comarcal de Dones que este any se celebra a la Nucia; motiu pel qual s’ha disposat un autobús que eixirà de la Plaça dels Esports a les 17:00h per acudir a la cita. Trobada en què es duran a terme un berenar i diverses activitats amb motiu del Dia de la Dona.

Esta és l’activitat que obri i després tindrà lloc un ampli ventall d’actes al voltant del Dia de la Dona que a Altea estan presidits per dos cartells. D’una banda, el cartell guanyador del Concurs 8M dut a terme als dos IES alteans, que té per títol “No es naix dona sinó s’arriba a ser”. I per altra banda, el cartell de l’artista alteana Rocío Prieto.

Pel que fa a la programació desgranada per l’edil, dilluns que ve al Centre Social tindrà lloc el taller documental “El pes de l’absència” de Montserrat Gascó, a les 19h, en què també es durà a terme una taula rodona entorn del documental i que abordarà també la temàtica dels drets de les dones, allò aconseguit i allò que queda per aconseguir.

Dimarts dia 5, en col·laboració amb la regidoria de Cultura i el Conservatori Municipal, a la Biblioteca Municipal, tendrà lloc un concert ofert per l’alumnat del centre baix el lema “sonen elles” en què s’interpretaran peces escrites per dones

Dimecres 6 una xarrada en què s’explicarà el motiu de la celebració del 8M a càrrec de Nilda Margot, a la seu de Creu Roja a partir de les 21:30h.

El dijous 7 de març tindrà lloc la presentació de la nova obra de Carmen Amoraga, que l’any 2010 era finalista del Premi Planeta. “El cor imprudent” es presentarà a les 19:30h a la Casa de Cultura, en col·laboració amb la regidoria de Cultura.

El divendres dia 8 és el Dia de la Dona i amb este motiu a la Plaça de l’Ajuntament es desenvoluparà un programa en directe de Ràdio Altea, amb diferents taules rodones i participacions que finalitzarà a les 12 amb el programa “Altea a debat” la temàtica del qual se centrarà en la igualtat. Un matí en què també tindrà lloc la lectura del manifest a les 12:00h i el lliurament del premi del cartell guanyador del concurs i també del concurs de micro relats del 8M. A la vesprada, com es va acordar al Consell de Dones, hi haurà un autobús gratuït que eixirà a les 17.00h per assistir a la manifestació que cada any s’organitza a Alacant. Les persones que hi vulguen participar poden inscriure’s al Centre Social.

Diumenge dia 10 tindrà lloc la marxa contra el càncer que organitza Anémona i que també s’inclou a l’agenda del 8M.

El diumenge 17, l’historiador alteà Juanvi Martín, guiarà la ruta “Història amagada pels carrers d’Altea”. A partir de les 10:30, des de la plaça Carmelina i que conclourà al Centre Social amb una exposició de Rocío Prieto.

El diumenge 24 de març, en col·laboració amb la regidoria de Participació Ciutadana i l’associació de l’Endometriosi es desenvoluparà un Bany de Gong al Centre Juvenil a les 11. Per participar en esta activitat cal la inscripció prèvia a adaeccevalenciana@gmail.com  o al mateix departament de Benestar Social, ja que són 20 les places disponibles que es cobriran per rigorós ordre d’inscripció.

A més, els dies 25, 26 i 27 de març, als dos instituts del municipi es duran a terme diferents activitats com “Un món de dones invisibilitzades” de la mà d’Actes Teatre i de Juanvi Martín, on a través de llegendes i històries es donaran a conèixer estes dones de la nostra cultura que de vegades estan a l’oblit.

I tancarà l’agenda una ruta nocturna el 12 d’abril, “Creant espais segurs” que partirà del Centre Social a les 19:30h i que, com explica l’edil, és una iniciativa que parteix del Consell Local d’Igualtat i que pretén detectar i donar solució a estos espais on les persones es poden sentir més insegures”.

Acompanyant la responsable municipal de Benestar Social i Igualtat, Anna Lanuza, a la presentació d’esta Agenda 8M ha estat la promotora d’Igualtat Mayte Martínez, coresponsable de l’organització juntament amb Nati García, que ha convidat la ciutadania a unir-se a la programació en general i especialment a l’activitat intergeneracional que tindrà lloc el mateix 8M.

Així mateix, Braulio Cencerrado, coordinador del departament de Benestar Social, s’ha sumat a la invitació a la ciutadania, ressaltant que es tracta d’una programació i reivindicacions en què també hi han de participar els homes. “És important també la presència dels homes, ja que no són exclusivament per a les dones. Des de la manifestació a qualsevol altra activitat organitzada. Hem de ser part d’aquesta lluita”. Ha declarat Cencerrado.

Invitacions a participar a què Anna Lanuza s’ha sumat. També l´edil ha tingut paraules d´agraïment a l´organització de les activitats, als IES per participar en el concurs de cartells i micro relats i a Rocío Prieto per la seua obra entorn al 8M que el darrer dia serà exposada.

Pin It on Pinterest