Select Page

La programació commemorativa del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere, 25N, s’estendrà a Altea des del proper divendres 18, amb la col·locació d’una pancarta a la façana de l’Ajuntament, fins dimecres 30 de novembre amb la projecció i posterior col·loqui del documental “Per ser dona” de Mercedes Resino. Així ho han donat a conèixer l’edil i la tècnica d’àrea, José Luis León Gascón i Natividad García.

“Amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania d’Altea, en la necessitat de prevenir i eradicar esta violència que s’exerceix sobre les dones pel sol fet de ser-ho i que té la justificació en la desigual posició que homes i dones han ocupat arreu de la història, des del departament d´Igualtat s´han organitzat una sèrie d´activitats per commemorar el 25N”; explica l’edil d’àrea, que destaca que “este any el manifest que es llegirà a totes les places dels ajuntaments de la Marina Baixa, consensuat al Consell Comarcal de la Igualtat, vol posar el focus en les dones assassinades. 38 des de començament d’any, dos a la nostra província, una a Benidorm i una altra a Alcoi. Així com en el dolor, la ràbia i la impotència que provoca esta violència en els seus familiars”.

Pel que fa al programa d’activitats del 25N a Altea, és àmplia i variada i anirà del dia 18 al 30 de novembre. Ha sigut la tècnica de l’àrea l’encarregada de donar-ne els detalls, remarcant la penjada de pancartes, tant a Altea com a Altea la Vella, “que tenen com a objectiu destacar el compromís de la institució en l’erradicació d’esta xacra social que és la violència de gènere”. El lema de la pancarta continuarà sent “Altea contra les violències masclistes” amb un nou disseny que apel·la a la imatge d’esperança, “indicant a les dones que d’esta violència se’n pot eixir i que per això hi ha les institucions amb els recursos a la seua disposició i amb la implicació i el compromís de la ciutadania perquè això siga possible”; ha apuntat Nati García, que ha descrit amb minuciosament l’àmplia agenda prevista per als propers dies. Una agenda que inclou, lectures col·lectives; il·luminació violeta de la façana de l’Ajuntament; presentació del llibre “Niña Invisible”; xerrades col·loqui; projeccions; xerrades informatives com la de “Víctimes de Violència Sexual: tipologia, atenció i dret”, entre d’altres accions.

Natividad García ha destacat també la representació d’Antígona a càrrec de l’alumnat de l’IES Bellaguarda, que tindrà lloc el Dimecres 23 a les 20:00h a Palau Altea. Amb entrada gratuïta, encara que els mateixos alumnes han decidit establir un donatiu de 2€ a benefici de l’associació comarcal Mujeres con Voz, víctimes de la violència de gènere.

Una novetat de la programació d’este any és la Marxa Nocturna “Dona pren la nit” que començarà a les 20:30h a la Plaça de l’Ajuntament el dijous 24.

I de la programació del dia 25N, ha parlat el regidor, que ha revelat que a partir de les 10:00h fins a les 13:00h Radio Altea emetrà un programa especial dedicat al tema de la violència de gènere; es col·locarà un Punt Violeta informatiu a la Plaça de l’Ajuntament, que estarà operatiu des del dia 21 al 25; es llegirà el manifest del 25N i es podrà gaudir d’una performance de Virgínia Jordà, “Realitats Reconstruïdes”, a les 12:00h. El dia el clausurarà un recital de poesia musicalitzat, “Abrapalabra”, fet per dones a les 20:30h al Mirador de Palau Altea.

Totes les activitats són de caràcter gratuït per als assistents i des de la regidoria d´Igualtat es convida a la participació. “Pensem que este any el 25N serà molt més visible que en anys anteriors”; ha matisat José Luís León Gascón, que ha indicat que la programació del 25 està a disposició de la ciutadania, de forma impresa, a l’Ajuntament i al Centre Social.

Per consultar la programació també pots fer clic a: https://www.altea.es/regidories/igualtat/agenda/

 

Pin It on Pinterest