Select Page

Alcalde i regidor de Projectes Europeus donen la benvinguda al municipi a les vuit delegacions participants.

Durant els dies d’ahir i hui té lloc a Altea l’última de les trobades previstes pel programa europeu impulsat per Altea VoluntEU. Un programa que té per objecte el voluntariat com a mitjà de resposta a necessitats socials. A la inauguració d’estes últimes jornades de VoluntEU participava ahir al matí l’Alcalde d’Altea, Diego Zaragozí i el regidor de Projectes Europeus, Germán Manjón, que donaven la benvinguda als representants de les 8 delegacions participants; alhora que resaltaven la importància de la posada en comú entre països com a model de gestió.

Era el gener del 2022 quan la Comissió Europea aprovava el projecte de voluntariat juvenil presentat per Altea “VoluntEU: Ciutats Voluntàries en resposta a la crisi social provocada per la Covid-19”. Un programa finançat per la UE que ha comptat amb un pressupost de 148.000€ i ha tingut per objecte establir eines per a la millora i promoció del voluntariat, afrontar les adversitats de la pandèmia i crear una xarxa de ciutats europees compromeses amb el voluntariat. Tot un repte liderat per EuroAltea, coordinat per Paloma Verdú, al capdavant de l’oficina, que dos anys després de la seua aprovació, ha vist complerts els objectius.

Com ha explicat l’edil de Projectes Europeus, “el projecte està emmarcat dins del programa europeu CERV, Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors, que són projectes que fomenten la participació entre països i la posada en comú de bones pràctiques. Altea és el líder del projecte i ha comptat amb set socis europeus; Itàlia, Xipre, Croàcia, Països Baixos, Romania, Portugal i Grècia. La durada del projecte ha esigut de 24 mesos i després d’una trobada a cadascun dels països socis, ara es clausura a Altea”.

Germán Manjón ha agraït les col·laboracions rebudes, més enllà de l’administració local, com la dels ponents i moderadors de les diferents taules rodones que tenien lloc la primera de les jornades de la clausura, a més de les associacions de voluntariat com són la Creu Roja Altea , Corazón Exprés, De Amicitia, Càritas Altea i Protecció Civil.

“Hui es presenta una jornada molt interessant en què parlarem de voluntariat, parlarem d´associacionisme, de participació i de totes les iniciatives que s´han dut a terme durant estes dos anys de projecte que acomiadem”; apuntava el responsable municipal d’EuroAltea.

A la Clausura del projecte hi participen un total de 80 persones, procedents la majoria dels països col·laboradors, a més d’una delegació d’Altea entre la qual hi ha un grup d’alumnes de l’IES Bellaguarda, involucrat a VoluntEU.

A més de la jornada matutina de treball els participants podran gaudir d’una ruta turística guiada que els permetrà conèixer el municipi i també una visita a les entitats voluntàries d’Altea participants, que mostraran la feina que fan i la seua partició a la societat alteana. Informa Germán Manjón.

Per part seua, l’Alcalde d’Altea, Diego Zaragozí, manifestava satisfacció pel liderat d’Altea en el projecte. Un projecte que ha qualificat “d’enriquidor” per tot el que han pogut aprendre els representants dels 8 països participants a les diferents trobades dutes a terme. “Tots estos representants estan ací a Altea per treure les conclusions d´un projecte que ens ha permès conèixer-nos”. Ha declarat l’alcalde.

Les jornades de treball, que s’estan duent a terme a la Casa de Cultura d’Altea, han inclòs el desenvolupament de diverses taules de debat i posada en comú d’experiències i era el catedràtic de Dret internacional Privat de la Universitat d’Alacant, Manuel Desantes el que duia a terme el discurs de tancament de VoluntEU ahir a la vesprada.

Pin It on Pinterest