Select Page

El 95% de la canya comuna desapareix amb l’actuació de la CHJ i el manteniment posterior de l’Ajuntament.

La regidoria de Medi Ambient informa de l’execució de l’última fase de l’actuació del Barranc de l’Olla per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que començava fa dos anys.

Segons l’edil Jose Orozco “estes actuacions de conservació i millora ambiental de lleres tracten l’augment de la biodiversitat amb el desbrossament d’espècies invasores i posterior cobriment de la zona amb geotèxtil durant dos estacions vegetatives”. Temps durant el qual l’Ajuntament n’ha realitzat el manteniment i ara la CHJ ha retirat el geotèxtil i ha plantat vegetació de ribera.

“Els resultats són òptims perquè s´ha eliminat pràcticament tota la canya que estava coberta i ara, amb la plantació realitzada, es controlaran els rebrots de la canya comuna”.

Com recorda l’edil, els treballs de la primera fase que es van realitzar al Barranc de la Branya o Barranc de l’Olla van tenir lloc entre els mesos de març i maig del 2021 i comprenien un tram de més de 1.000 metres, des de la desembocadura del barranc a la Platja de l’Olla, travessant la N-332 i recorrent el barranc, fins a l’alçada del viver.

“En esta segona fase d´actuació prevista s´ha retirat la ràfia d´ombreig, s´han plantat 494 unitats d´espècies autòctones i s´ha realitzat un reg amb l´objectiu de millorar la supervivència dels exemplars plantats”; ha matisat el regidor.

La quantitat d’exemplars plantats respon a 195 unitats de jonc de xurrer, Jonc Boval o Scirpus holoschoenus; 70 unitats de Dorycnium rectum -emborratxacabres; 120 unitats de Nerium oleander – baladre-; 24 unitats de Myrtus communis -murta-; 35 unitats de Rhammus alaternus –aladern-; 25 unitats de Coriaria myrtifolia -garapal- i 25 unitats de Pistacia lentiscus -llentiscle.

En paraules d’Orozco, “la finalitat de la plantació és millorar la qualitat de la vegetació de ribera, incrementar la biodiversitat i que esta vegetació implantada faça competència a les possibles espècies invasores que puguen brollar després de la retirada de la làmina”; qui ha conclòs agraint la inversió de l’actuació a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”.

Pin It on Pinterest