Select Page

Intensa jornada d’Altea a Fitur amb presentació del DTI, signatura de conveni amb HOSBEC i demostració culinària a càrrec del Cantó del Palasiet.

Des de primera hora del matí, la delegació alteana a Fitur, encapçalada per l’alcalde Diego Zaragozí; l’edil de Turisme, Xelo González i el regidor de Noves Tecnologies, Germán Manjón, està treballant a la promoció turística d’Altea amb la participació en diverses reunions de treball i la presentació institucional del municipi. Exposició en què l’accessibilitat, de forma transversal, té un protagonisme essencial a Altea Destino Turístic Intel·ligent. Model pel qual s’ha apostat i que dóna prioritat a les persones en qualsevol de les accions que s’emprenguen.

“Per nosaltres, l’accessibilitat va més enllà de la mera gestió de la destinació des del punt de vista turístic, perquè el turista no deixa de ser un ciutadà més d’Altea”; postil·la l’Alcalde, Diego Zaragozí, que ha fet referència a la nova definició d’espais urbans, en què les intervencions que s’estan realitzant donen prioritat a les persones. Com ha passat amb el nou passeig marítim de la Platja del Bol que ha obtingut el Primer Premi a la Mobilitat de la Comunitat Valenciana, per a municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants, atorgat per la Comissió Europea.

Seguint amb l’accessibilitat, s’ha recordat que Altea ja compta amb més de mig miler de pictogrames en alt relleu i contrast alt en edificis municipals i comerços. Iniciativa que va portar a Altea a recollir, el passat FITUR 2023, el 3er Premi al Projecte de millora de destinació SICTED.

Pel que fa a l’accessibilitat i la tecnologia, s’han dissenyat i engegat pàgines web, Apps i serveis digitals accessibles, com la implementació de la plataforma inSuit a la web VisitAltea, entre d’altres, que permeten complir els requisits d’accessibilitat per al Turisme recollits al RD 193/2023 d’accessibilitat dels béns i serveis.

Seguint amb les noves tecnologies aplicades al turisme, en este cas, el consistori alteà està treballant en una nova APP d’Altea, subvencionada pels PSTD, amb funcionalitats més enllà d’una mera APP de destinació, ja que compta amb guiatge i audioguies en 4 idiomes a les rutes dissenyades per conèixer la destinació i que també permetrà fer més accessible la destinació en implementar la realitat augmentada dels esdeveniments culturals i festius més destacats del municipi; així com la possibilitat daccedir als miradors virtuals.

“Busquem l’eficiència, per això, la nova APP també incorporarà la informació de l’estat de les places de pàrquing perquè tant visitants com residents no perden el temps buscant on estacionar i se centren en gaudir d’Altea”. Ha explicat Zaragozí.

I quant a l’accessibilitat del dia a dia a Altea, són diverses les accions que des de l’Ajuntament es duen a terme periòdicament per fomentar-la, com ara l’organització de jornades de sensibilització amb pautes d’atenció a persones amb discapacitat, tant per a treballadors de l’administració pública com per a comerciants. També s’ha dotat l’Oficina de Turisme de fullets amb fàcil lectura i plànols amb rutes accessibles; visites guiades per a col·lectiu FESORD amb intèrprets en llengua espanyola de signes i visites guiades turístiques amb radioguies; millora de l´acústica de la zona d´atenció de la Tourist Info, amb la instal·lació de plaques fonoabsorbents i el llançament de campanyes promocionals dels productes de km 0 en diversos idiomes.

També a l’agenda de Fitur alteana per al dia de hui, on té lloc la presentació la Costa Blanca, l’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí ha signat un conveni de col·laboració amb HOSBEC, l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana , per al foment de la compartició de dades i informes turístics per al millor desenvolupament de la destinació i de la promoció dels establiments d’allotjament turístic.

A mig dia d’avui, cap a les 14.30h el restaurant alteà El Cantó del Palasiet durà a terme una demostració culinària amb l’elaboració de paella de cogombre de mar, amb ratlla i carbassa. Arròs que podrà ser degustat pels visitants. Cal no oblidar que la gastronomia alteana és un dels elements reconeguts i destacats amb què compta el municipi.

Altea estarà present a la Fira Internacional de Turisme de Madrid fins al diumenge dia 28 de gener i en la seua promoció, a més de la gastronomia, no podien faltar els distintius turístics que té la població com la nàutica, el golf, el ciclisme, la cultura i el medi ambient, entre els quals el turisme familiar està molt present.

Pin It on Pinterest