Select Page

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant ha acollit l’acte de lliurament del XXII Premi Maisonnave. Un premi que en esta edició ha recaigut en el pintor i escultor José Díaz Azorín, establert a Altea durant molts anys i que han acompanyat en aquest merescut homenatge l’Alcalde d’Altea, Diego Zaragozí i l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez; els qui han felicitat l’artista pel premi.

El Premi Maisonnave de la UA es concedeix anualment com a reconeixement a una activitat continuada en defensa dels valors cívics o de la promoció de l’educació i la cultura a la ciutat d’Alacant. Cal recordar que Pepe Azorín és l’autor de la coneguda escultura “Dibuixar l’espai”, instal·lada al campus de la UA fa més de dues dècades.

Durant l’acte de lliurament, la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, afirmava que “a la Universitat creiem que la cultura no es pot dissociar de la defensa de l’educació i dels valors cívics que hi són implícits, tal com fa Pepe Azorín”.

Per la seva banda, l’encarregat de la l’audatio al premiat, Emilio Soler, va parlar de Pepe com “un artista superdotat que va compartir exposicions brillants amb Maria Chana, Vicente Rodes o Joan Castejón”. Soler esmentava Altea com un “lloc on tothom coneix Pepe i l’aprecia”. Cal recordar que l’estiu passat, Pepe Azorín complia el seu desig de veure ubicada una de les seues escultures de grans dimensions en un espai d’Altea. Era el recent inaugurat passeig de la Platja del Bol l’escollit per albergar “l’Abraç” de José Díaz Azorín. Una peça de què alteans i visitants poden gaudir diàriament en una de les zones més boniques del municipi.

Davant d’estes paraules, en una emocionada intervenció, Pepe Azorín manifestava, “és per a mi un honor rebre este premi de la Universitat d’Alacant per molts motius, pel que representa i també per qui el lliura, ja que és esta institució un extraordinari centre de transmissió del coneixement i la cultura, amb qui a més tinc un vincle especial des del seu origen. Vaig ser professor de geometria descriptiva durant tres anys i a més vaig col·laborar a la fundació del seu museu”.

En nom d’Altea, l’alcalde Diego Zaragozí i la regidora de Cultura, que no es van voler perdre el lliurament del Premi Maisonnave a aquest il·lustre alteà d’adopció, han felicitat l’artista per esta distinció.

Pin It on Pinterest