Select Page

En el dia de hui donen inici els dies centrals de celebració en honor a Santa Bàrbara, l’ermita de la qual es troba ubicada a la confluència de les partides Sogai-Cascall. Unes festes de barri molt participatives, el programa d’actes de les quals hem pogut conèixer de boca de la clavària, Paqui Ivars; la clavària d’honor, Paquita Ripoll i l’edil de Festes, Joaquim Devesa, que ha agraït l’esforç de la comissió de festes per la feina feta durant tot l’any a favor de la celebració.

“Gràcies a les clavaries per acompanyar-nos en esta presentació de la seua festa de Santa Bàrbara”, començava dient el responsable municipal de Festes, que apuntava, “comencem el cicle d’hivern de les festes d’Altea, esta festa tan familiar, d’estar al costat del foc i de prendre el sol davant de la façana de l’ermita, que des del segle XVII ens mira des de la partida de Sogai”.

Pel que fa al programa de festes, ha sigut la clavària Paqui Ivars la que feia un recorregut pel mateix i recordava que els tres darrers dies s’ha estat celebrant el Tridu en honor a la Santa i hui divendres a les 13:00h tindrà lloc el anunci de festes; a les 17:00h l’Entrà de la Murta i a les 22:00 h la festa continuarà amb la disco mòbil Sound Max.

El dissabte 2 de desembre, a les 09:00h es durà a terme la tradicional “Despertà” pel barri de Sogai, on els veïns de la zona conviden a la Comissió de Festes i músics acompanyants a esmorzar i dinar. A tots ells, Paqui Ivars donava les gràcies per la invitació. A les 12:00h Missa Solemne de Difunts oficiada pel rector d’Altea la Vella, Sr. Juan Carlos Ferri. Tot seguit es repartirà “Coca a la Llumà” per als assistents i a les 16:00h hi haurà jocs tradicionals per als més xicotets a càrrec de projectes Educatius Altea. Una vegada finalitzats els jocs la comissió oferirà berenar als presents. I el dia conclourà amb l´Actuació de l´orquestra la Gran Bàbilon a partir de les 22:00h.

El diumenge dia 3 de desembre, a les 09:00h es repetirà la “Despertà”; a les 12:30h es procedirà a la celebració a l’ermita de la Missa Solemne, que estarà amenitzada per la Rondalla Tramuntana. En finalitzar esta tindrà lloc la Processó al voltant de l’ermita i a les 14.00h Paella Gegant. A les 17:30h tindrà lloc un “Tardeig” amenitzat per la Bandeta Bèrnia i berenar, com a colofó a les festes.

“I com que el dia de Santa Bàrbara és el 4 de desembre, hem decidit fer una Missa d´Acció de Gràcies a les 18:00h”, concloïa la clavària de la comissió de Festes, Paqui Ripoll.

Mentres que el torn d’agraïments a les col·laboracions rebudes el feia la clavària d’honor, Paquita Ripoll; qui a més convidava els alteans i alteanes a participar de la festa. “El recorregut que fem als matins per les cases de Sogai és molt entranyable i els veïns fan una gran rebuda a la Comissió, per la qual cosa cal agrair-los la feina. Això ja no es fa hui a cap Festa”, matisava Ripoll.

“Estem ací la clavària i jo, però representem una Comissió de Festes de 28 persones i a les quals vull agrair també la feina que han realitzat durant tot l’any perquè ara puguem fer la festa”, continuava indicant Paquita Ripòll, que acabava donant gràcies a les diferents entitats col·laboradores, com l’Ajuntament d’Altea, Caixaltea, empreses i particulars.

Finalment l´edil de Festes, també convidava alteans i alteanes a gaudir d´estes festes i desitjava un bon temps.

Pin It on Pinterest