Select Page

Dilluns passat, els alumnes i les alumnes de 4t d’ESO de l’IES Bellaguarda van exercir de Eurodiputats i Eurodiputades dins el projecte Escoles ambaixadores de què participa este centre educatiu. Este alumnat va escenificar la seua participació en un debat parlamentari que va tenir lloc a l’auditori del Centre Social, en el qual habitualment es duen a terme els plens de l’ajuntament d’Altea.

Els joves es van organitzar en els diferents grups que componen l’actual Parlament Europeu i van debatre les diferents posicions polítiques al respecte de la Directiva de l’EU 2019/904 del Parlament Europeu i del Consell de 5 de juny de 2019, relativa a la reducció de l’impacte de determinats productes de plàstic al medi ambient.

“El debat parlamentari va ser molt enriquidor i va estar ben organitzat per part de l’alumnat, culminant amb la pertinent votació d’estos joves europarlamentaris en el qual finalment va guanyar l’aprovació de la norma”; ha indicat l’edil de Projectes Europeus i Participació Ciutadana, Maria Antonia Laviós,

En paraules de l’edil, “la regidoria de Projectes Europeus vol mostrar les nostres felicitacions a estos ambaixadors europeus per apropar les institucions europees, per haver treballat i organitzat tan bé este debat amb els seus respectius grups parlamentaris, assimilats als europeus, i haver desglossat amb tots els detalls la norma que estaven debatent”.

“Des EuroAltea els felicitem i mostrem el nostre suport en este projecte Europeu Escoles ambaixadores del Parlament Europeu, que té per objecte estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea en general i del Parlament Europeu en particular. No es tracta només d’ensenyaments sobre la Unió Europea, sinó també de donar-los l’oportunitat d’experimentar la ciutadania europea”; ha conclòs Maria Antonia Laviós.

A hores d’ara són ja 112 les Escoles ambaixadores que formen part del projecte, una de les quals és l’IES Bellaguarda d’Altea, al què la regidora ha desitjat una bona puntuació.

 

Pin It on Pinterest