Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha rebut aquest matí 3 nous participants del programa Eurodisea. La benvinguda ha comptat amb la presència de Germán Manjón i Pepa Pérez, regidors de Projectes Europeus i de Cultura, respectivament; Manolo Reig Colomer, cap de l’assistència tècnica del programa Eurodisea; Paloma Verdú, responsable d’EuroAltea, l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, i Ignacio Beltrán, coordinador del Departament de Cultura.

Este programa, gestionat a la nostra localitat per l’Oficina de Projectes Europeus, promou la mobilitat internacional, oferint als joves de fins a 30 anys la possibilitat d’adquirir experiència professional i personal mitjançant la realització de pràctiques retribuïdes en empreses, durant un període de 6 mesos, de les regions adherides.

En esta ocasió, es tracta de tres joves procedents de Portugal i Bèlgica que desenvoluparan la feina a l’Ajuntament d’Altea a partir del dia 1 de desembre. Sara Gonçalves, Patricia Ramos i Marty Mayne, respectivament, realitzaran les seues pràctiques a les àrees de Joventut, Cultura i Projectes Europeus.

Com a responsable de Projectes Europeus, Manjón ha manifestat satisfacció per rebre els tres joves i els ha desitjat que “poguen desenvolupar la seua tasca, que per a l’Ajuntament és important, donant cabuda a la seua carrera professional”.

Alhora, i coincidint amb esta incorporació, el Departament de Projectes Europeus de l’Ajuntament acomiada Sarah Zamoum, de nacionalitat francesa, que gràcies també al Programa Eurodisea ha realitzat una excel·lent tasca en este departament durant mig any, i les pràctiques del qual finalitzen el 30 de novembre. “Estem molt contents amb la feina que ha desenvolupat Sarah. Li donem l’enhorabona i desitgem el millor”. Ha declarat el regidor.

Eurodisea suposa una gran oportunitat perquè qualsevol jove alteà es puga formar a l’estranger alhora que aprenga o perfeccione un idioma, amb la riquesa que a més estes experiències comporten a nivell personal, social i cultural. Com a responsable de Projectes Europeus i també de Joventut, Germán Manjón anima els joves alteans a participar a Eurodisea.

De la mateixa manera, d’este programa es pot beneficiar qualsevol empresa del nostre municipi que vulga comptar amb un jove treballador estranger per fer les pràctiques laborals a un cost mínim, ja que més del 90% de l’import del salari és subvencionat per Eurodisea.

Com a gestor d’Eurodisea a la Comunitat Valenciana durant 25 anys, Manolo Reig ha agraït una vegada més a l’Ajuntament d’Altea la seua participació al programa i ha anunciat que s’està treballant per millorar-ne alguns aspectes; com per exemple abaratir l’allotjament dels participants, ja que en algunes ciutats o municipis costaners és  elevat.

Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es, o seguir-la a @euroaltea.

 

Pin It on Pinterest