Select Page

La SFA i la SRM celebren la patrona dels músics amb multitud d’activitats.

La regidoria de Cultura i les dos entitats musicals de què disposa Altea, la Societat Filarmònica Alteanense i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, han donat a conèixer els programes d’actes que ambdós societats han preparat en honor a Santa Cecília i que, com a novetat, este any no coincideixen en els dies centrals.

Hui al matí, hem pogut saber que este any els amants de la música podran gaudir de tots els actes musicals que han preparat la SFA i la SRM ja que, a diferència d’anys passats, estos no coincideixen en dia i hora. Fet que l’edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez ha agraït, alhora que també ha donat les gràcies a les dos associacions musicals per recollir la proposta de Cultura d’incloure als cartells de la celebració una obra del pintor alteà Juan Navarro Ramón pel 120 aniversari del naixement de l’artista.

Com ha detallat la responsable municipal de Cultura, “este any els dies principals de celebració no coincideixen. La SFA ja ha començat a celebrar actes amb el concert de Pols i Púa i Coral Simfònica dissabte passat i acabarà els seus actes el 9 de desembre amb el Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea. Per part seua, la SRM d’Altea la Vella desenvoluparà els seus actes del 23 al 26 de novembre”. “Vull agrair a les dos societats musicals que hagen inclòs als cartells un quadre de Navarro Ramón perquè amb això volem difondre i posar en valor la figura d’este important pintor alteà”; ha conclòs la regidora de Cultura, Pepa Victoria Pérez.

En nom de la Societat Filarmònica Alteanense, el president, Joan Carles Guillem, ha presentat el programa d’actes previst per a la celebració de Santa Cecília.

L’11 de novembre ESMUALTEA oferirà una sèrie d’activitats, tallers i jocs per als xiquets i xiquetes d’entre 5 i 7 anys, a partir de les 11. El dia 15 a la Biblioteca Municipal tindrà lloc una Taula Rodona on es tractarà la situació actual de la música en valencià i el dia 16 a Palau Altea s’inaugurarà una exposició a les 16:30h “Primavera Musical” que aborda el renaixement de la música valenciana, ambdós activitats promogudes per la regidoria de Normalització Lingüística.

A més d’estes activitats complementàries, com cada any, el programa inclou el Concert en Honor a Santa Cecília el dissabte 17 de novembre, a les 20:30h a Palau Altea i en què s’imposaran les insígnies als nous músics de la banda.

Set són els educands que entren a formar part de la plantilla de la SFA esta vegada: Marc Devesa Aznar, percussió; Beatriu Martínez Palacín, saxofon; María Peña Manzanares, clarinet; Maria Borja Cortés, trombó; Marta Zaragozí Lausin, violoncel; Paula Pérez Barber, saxofon i F. Javier Meseguer Martínez, tuba. Nous músics que el diumenge 18 seran recollits i en cercavila es dirigiran a l’Església Parroquial per assistir a la Missa cantada pel Cor de la SFA a les 18.30.

El dia 30 tindrà lloc la conferència “Visibilitza’t” al Conservatori Municipal a les 19:00h.

El dia 2 de desembre es presentarà, a la Biblioteca d’Altea a les 19h, el nou projecte de Certamen Internacional de cara a la 50a edició.

I per finalitzar, el 9 de desembre a partir de les 16:00h tindrà lloc el 49 Certamen Internacional de Música Vila d’Altea, en què participaran les bandes de Asociación Musical Monteña de Cuenca i les valencianes Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios i la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera. El Certamen el clausurarà l’amfitriona, la Banda Simfònica de la SFA.

Com a cap visible de la SFA, Guillem ha convidat la població a participar de les activitats previstes per a Santa Cecília 2023 i ha agraït el suport institucional de l’Ajuntament durant tot l’any.

En el cas de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, també n’ha sigut el president qui ha informat dels actes previstos per a esta celebració. Juan Antonio Bañuls ha destacat la jornada del dissabte 24 en què els nous músics accedeixen de forma oficial a la banda. En el cas de la present edició és Lluís Castelló Ginestar, percussió, l’educand que a partir d’ara serà un músic més de la SRM. A més, durant el concert de la SRM, tindrà lloc el lliurament de la lira de plata als músics que este any compleixen 25 anys de permanència a la banda i en este cas rebrà la lira l’edil de Cultura Pepa Victoria Pérez, flauta.

El programa d´activitats de la SRM d´Altea la Vella inclou una audició d´alumnes de flauta i saxo del Conservatori Professional d´Altea, el dijous 23 a les 19:00h al Centre Cultural d´Altea la Vella.

Divendres 24 a les 19:00h, en este mateix centre, tindrà lloc una audició a càrrec dels educands i membres de la SRM.

El dissabte 25 de novembre, dia gran de la SRM, la jornada musical començarà a les 18:30h amb una cercavila des del Centre Cultural fins a la Parròquia de Santa Anna, on a les 19:00h s’oferirà una Missa Solemne en honor a Santa Cecília i en concloure esta, a les 20:30h tindrà lloc el Concert de Santa Cecília de la SRM d’Altea la Vella al Centre Cultural, on algunes sorpreses emocionaran els presents.

Diumenge 26, Jornada de germanor de la família que forma la SRM d’Altea la Vella.

Finalment, Juan Antonio Bañuls, president de la SRM, també ha convidat la ciutadania a assistir als actes musicals de Santa Cecília.

Pin It on Pinterest