Select Page

Com és tradicional durant el mes de novembre, la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella i la Societat Filharmònica Alteanense han donat a conéixer la programació de les jornades musicals en honor a la patrona dels músics, Santa Cecília. La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha destacat la importància de la data per la relació del municipi amb este art, sobre el qual ha afegit que “Altea està feta de músics”.

Serrat ha donat pas al president de la SRM, Juan Antonio Bañuls, qui ha felicitat les dues noves incorporacions a la banda: Vicent Lloret Mas, saxo; i Victor Sendra Jorro, trombó. Respecte als actes, el Centre Cultural d’Altea la Vella acollirà les actuacions de diferents grups de músics i educands de la Recreativa el divendres 19 de novembre.

Bañuls ha definit el 20 de novembre com el “dia gran” de les seues celebracions, en el qual tindrà lloc la tradicional cercavila amb la santa i arreplegada dels nous músic a les 19 hores des de la seu de la societat fins a l’església de Santa Anna. Allí s’oficiarà la missa en honor a Santa Cecília a les 19:30 hores. Seguidament, la banda tornarà en cercavila fins al Centre Cultural per a la realització del concert amb la incorporació oficial dels nous músics i la imposició de la Lira de Plata a Analís Ripoll Ripoll i Ana Baldó Zaragozí pels vint-i-cinc anys com a músics.

Per altra banda, Joan Carles Guillén ha detallat el programa organitzat per la SFA, que “es realitzaran una setmana més tard del que estava previst per un ajust amb el calendari de Palau Altea”. Com a activitats prèvies, ESMUALTEA ha preparat un matí infantil amb jocs i tallers el dissabte 13 de novembre a partir de les 11 hores. Eixe mateix dia, a les 19:30 hores, l’Orquestra de Pols i Pua i la coral Polifònica de la SFA oferiran un concert en l’auditori del Centre Social.

Entrant en el cap de setmana de major activitat, la Filharmònica farà, a partir de les 16:15 hores, la tradicional desfilada i arreplegada dels nous músics de la banda, que este any en seran nou: Júlia Asensi Pastor, flauta; Paola Cano González, saxo; Carmen Fernández Alvado, percussió; Jana Ferrández Díaz, saxo; Jaume Ferrando Pérez, trompeta; Derek Játiva Flor, percussió; Sergio Orozco Palencia, trombó; i Pere Riquelme Pérez, bombardí. La desfilada també comptarà amb l’arreplegada dels músics incorporats el passat any i finalitzarà en la Plaça de l’Església per a donar pas a la missa en honor a Santa Cecília cantada per la coral de la SFA en el temple parroquial. El diumenge 28 de novembre a les 11:30 en Palau Altea, la banda simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense oferirà el concert en honor a la patrona amb la imposició dels pins de la societat com a membres oficials.

Totes tres autoritats han felicitat als músics pel seu treball durant tot l’any i han convidat a familiars i públic en general a gaudir dels esdeveniments programats amb motiu del dia dels músics.

Pin It on Pinterest