Select Page

La SFA i la SRM d’Altea la Vella celebren la incorporació d’un total de quinze nous músics.

Hui al matí, la regidora de Cultura, Aurora Serrat i els presidents de la Societat Filharmònica Alteanense, Joan Carles Guillén, i Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, Juan Antonio Bañuls, han donat a conèixer la que serà la programació musical per als propers dies en què tindrà lloc la celebració de Santa Cecília, la patrona dels músics, per part de les dos entitats musicals.

En paraules de l’edil, “per a moltes famílies del nostre municipi la festivitat de Santa Cecília està marcada als seus calendaris perquè a la majoria de les famílies hi ha com a mínim un músic. Fet que suposa una mostra que entre les dos entitats es reuneix el nombre més gran de socis de qualsevol entitat de la nostra població. Això és gràcies a la música i la inquietud per formar part d‟un col·lectiu com el de les bandes de música”.

Serrat ha agraït la feina que realitzen estes dos entitats musicals i les persones que estan al capdavant de les mateixes. Un treball que s’ha vist afectat estos darrers dos anys per la pandèmia del COVID-19.

Aurora Serrat també ha donat l’enhorabona als educands que entraran a formar part de les dos bandes i també a les seues famílies. En total, en esta edició de Santa Cecília, passaran a formar part de les respectives bandes 15 nous músics; concretament 12 a la SFA i 3 a la SRM d’Altea la Vella.

“Estes jornades de Santa Cecília sempre són moments de germanor i retrobament amb músics que, per diversos motius, han passat un temps sense tocar a la banda i ara tornen amb il·lusió a trobar-se amb els seus companys a Santa Cecília”; ha conclòs la responsable municipal de Cultura, Aurora Serrat.

Pel que fa a la programació musical prevista, han sigut els representants de cadascuna de les dues bandes amb què compta el municipi els encarregats de revelar-la. En el cas de la Societat Filharmònica Alteanense, el seu president, Joan Carles Serrat ha explicat que la programació començarà el proper dissabte 5 de novembre, a les 19:30h a l’auditori del Centre Social, amb un concert de l’Orquestra de Pols i Pua i la Coral de la SFA.

El 12 de novembre, a les 11:00h al c/ Filharmònica 12, ESMUALTEA ha preparat una sèrie d’activitats per a xiquets i xiquetes com són tallers i jocs.

El 18 de novembre a les 20:30h la SFA oferirà el concert en honor a Santa Cecília a Palau Altea, a càrrec de la Banda Simfònica de la SFA.

El 19 de novembre a partir de les 16:15h es durà a terme la desfilada i recollida dels nous músics i a les 18:30h tindrà lloc la Missa en Honor a Santa Cecília, cantada per la Coral de la SFA a l’Església Parroquial de Altea.

El 25 de novembre tindrà lloc la conferència-exposició “Família del clarinet baix” a càrrec de Dani Belloví a les 19:30.

L’1 de desembre, Marisol Boullosa i Manuel Tomás desenvoluparan una conferència sobre “Empleabilitat per a joves músics”.

I com ha indicat Joan Carles Guillén, la SFA tancarà Santa Cecília 2022 amb el 48 Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea, que tindrà lloc el 10 de desembre a partir de les 16:30h a Palau Altea.

Els educands que esta festivitat s’incorporen a les SFA són: Àlex Alsina Llopis, trompeta; Sara García Llinares, oboè; Irene Garrigues Salinas, clarinet; Laia Garrigues Salinas, Saxo; Carla González Mascaró, oboè; Joan Ivorra De Trazegnies, clarinet; Pau Llàcer Lanuza, clarinet; Maria Lloret Lanuza, clarinet; Elena González Alguacil, saxo; Amèlia Mulet Martí, trompeta; Marina Ortiz Crespo, clarinet i Pere Solbes Martínez, trompeta.

En el cas de la programació de Santa Cecília 2022 de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, Juan Antonio Bañuls ha explicat que esta començarà dijous 17 de novembre amb una actuació de músics i educands de la SRM d’Altea la Vella i alumnes del conservatori. Esta tindrà lloc al Centre Cultural d’Altea la Vella a les 19:00 h.

El dissabte 19 de novembre, a les 13:00h, la SRM d’Altea la Vella durà a terme el sorteig de bandes participants al XIV Certamen de Bandes de Música Festera. “Per al que s’han presentat de moment 6 bandes”, segons ha informat Bañuls.

La recollia de músics i cercavila serà al mateix disapte a les 19:00h des del Centre Cultural en direcció a la Parròquia de Santa Anna, on se celebrarà la Missa en honor a la patrona dels músics. Després de la missa, tindrà lloc a les 21:00h el concert a Honor a Santa Cecília i incorporació a la banda dels nous músics.

Diumenge 20 de novembre, la SRM d’Altea la Vella celebra el dia de germanor, patrocinat per Dialprix.

La SRM d’Altea la Vella incorpora a les seues files els educands, Blanca Alvado Martí, flauta; Pepe Pérez Jorro, trombó i Ana Esquerdo Moltó, clarinet.

Des de les dues entitats i la regidoria de Cultura es convida la ciutadania d’Altea i Altea la Vella a gaudir d’aquests dies de música i germanor dedicats a Santa Cecília.

 

Pin It on Pinterest