Select Page

Els tallers, organitzats per la regidoria d´Igualtat, han tingut lloc este mes de novembre.

Hui al matí han conclòs els tallers de revisió dels models de masculinitat i corresponsabilitat, dirigits als homes d’Altea. Així ho ha informat l’edil Igualdad, Anna Lanuza; qui ha explicat que “l´objectiu d’estos tallers és que els homes s´incorporen a la realització de les tasques domèstiques i de cures”.

“En estos tallers, els participants han revisat el model de masculinitat tradicional responsable, entre altres coses, que es perpetuen els rols i estereotips masclistes que normalitzen el fet que la dona s’encarregue en exclusiva dels treballs de la llar i de cures, destinant-los segons l’Institut Nacional d’Estadística 30 hores setmanals”; apunta la regidora, que ha indicat que la formació ha sigut subvencionada pel Pla Corresponsables, que depèn del Ministeri d’Igualtat i de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

Amb este tipus d’accions l’Ajuntament d’Altea consolida el compromís amb la igualtat d’oportunitats de dones i homes a través de les polítiques de cura.

Pel que fa a altres accions del Pla Corresponsables a Altea, este és el segon any del projecte Ludoteca Municipal i per al proper any, la Regidoria d’Igualtat està treballant per oferir a les famílies del municipi este recurs municipal gratuït, durant un major nombre de mesos, l’objectiu principal del qual és que les dones del municipi s’incorporen al mercat laboral en igualtat de condicions que els homes, o que no hagen de renunciar a la seua vida laboral per haver d’ocupar-se de les tasques de cura.

Durant la clausura dels tallers, la responsable municipal d’Igualtat ha agraït als més de 20 homes que han participat en els tallers la seua implicació per treballar a nivell personal la igualtat, revisant-ne els privilegis i qüestionant els estereotips apresos per acabar amb el masclisme. “Des de la regidoria d´Igualtat treballem perquè este tipus de formacions servisquen per assolir un model de societat en què, com a homes, mostreu el vostre compromís amb les tasques de cures”. Conclou Anna Lanuza.

Pin It on Pinterest