Select Page

El regidor de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, Germán Manjón, s’ha reunit amb Cristina Amador, la jove que participarà com a voluntària al Cos Europeu de Solidaritat -ESC- a Itàlia, des d’octubre de 2023 fins al març del 2024.

“El projecte al qual s’incorpora Cristina consisteix en la realització de pràctiques de permacultura i agricultura regenerativa a l’associació RegenHabitat; una granja situada a Palombaio, Bari -Itàlia-, que intenta recuperar tècniques de cultiu tradicionals i dissenyar espais verds que promoguen l’harmonia i el respecte amb l’entorn natural”, explica l’edil.

Els programes de voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat cobreixen les despeses de desplaçament fins al lloc de destinació, allotjament, alimentació, assegurança complementària, assignació econòmica setmanal, així com serveis de suport per a la formació i l’aprenentatge de l’idioma estranger corresponent, en este cas Italià.

“Estos projectes suposen una excel·lent oportunitat per col·laborar-hi on més es necessita, alhora que s’adquireixen noves capacitats i habilitats. Tracten qüestions molt diferents que van des de la protecció del medi ambient a la salut, la inclusió social o qüestions de gènere, entre d’altres”; comenta el regidor de Projectes Europeus, que indica que “a més, es poden realitzar de forma individual o en equip”.

Germán Manjón recorda que tots els programes del Cos Europeu de Solidaritat i les mobilitats juvenils del programa Erasmus+ estan finançats per la Unió Europea. Altea ja compta amb més de 220 joves que han viscut estes experiències.

Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar a través del correu europa@altea.es , o seguir-la a @euroaltea.

Pin It on Pinterest