Select Page

La jove alteana Paula Asencio Ambrona, de 18 anys, participarà en un programa de voluntariat d’un mes de durada a Viana do Castelo, Portugal, baix la coordinació de l’Associação Juvenil de Deão, AJDeao .

La jove ha sigut rebuda a la seu de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament pel regidor de Projectes Europeus, Germán Manjón i la responsable de l’Oficina, Paloma Verdú, per celebrar una reunió preparatòria del projecte.

“La tasca que ha de fer Paula durant la seua estada a Portugal consistirà principalment en activitats de suport als campaments per a menors que l’associació AJDeao organitza cada estiu. A més, també tindrà l’oportunitat d’implementar diferents tallers i dinàmiques amb els més xicotets i amb la resta de voluntaris procedents de diverses regions europees, i el fil conductor serà l’anglès”. Explica el cap municipal d’EuroAltea.

Per part seua, Paula ha expressat la seua il·lusió per participar en aquest projecte, que vol afrontar amb una mentalitat oberta i a qui el regidor ha parlat dels beneficis que suposa formar part del Cos Europeu de Solidaritat i la gran oportunitat d’aprenentatge que té per davant.

El Cos Europeu de Solidaritat és un programa de la Unió Europea que facilita i promou la participació juvenil en projectes de voluntariat a tot Europa. La durada d’este programa varia des de 2 setmanes, en cas del voluntariat en equip, fins a 12 mesos i s’adreça a joves entre 18 i 30 anys. En casos excepcionals, com són els projectes relacionats amb el voluntariat en ajuda humanitària, hi poden participar joves de fins a 35 anys.

La participació en este programa ha resultat fins ara molt beneficiosa per als joves alteans; com ho testifiquen aquells que han tingut l’oportunitat d’involucrar-se en algun d’estos projectes, que suposen el repte de l’adaptació a un lloc i una cultura nova.

El programa cobreix una assegurança complementària durant tota l’estada, un servei de suport lingüístic i de formació, els costos bàsics de desplaçament, allotjament i menjar, així com una xicoteta assignació per a despeses mensuals.

Pin It on Pinterest