Select Page

L’àrea municipal d’Agricultura i Medi Ambient, encapçalada per l’edil Jose Orozco, ha dut a terme millores als horts urbans del municipi. Així ho ha informat el regidor, que ha agraït a la Diputació Provincial dAlacant la subvenció de 10.000€ atorgada per a aquesta finalitat.

Com ha explicat el regidor, “han sigut diverses les accions escomeses en les últimes setmanes als horts ecològics urbans, com per exemple la instal·lació en alguns d’ells de mobiliari com a taules-banc a l’hort de l’Avda. Juan Alvado o l’hort de l’Avda. València; pèrgola a l’hort de l’Avda. Juan Alvado; panells informatius a les entrades dels horts Fresneda, Cabelo-Bellido i Barranquet; taquilles a l’hort Salvadora, gestionat per Creu Roja i instal·lació d’una tanca perimetral i porta gran d’entrada a l’hort Ripoll”.

“A més d’aquestes millores físiques als horts urbans, estos mesos s’ha realitzat un curs d’agricultura ecològica repartit en 4 sessions; s’han plantat 2 fileres de tanques de Romer per millorar l’hàbitat d’insectes pol·linitzadors entre d’altres i s’han reparat les portes, panys i marcs de les casetes dels horts”. Ha afegit Orozco, que ha ressaltat l’important paper dels horts urbans en la recuperació de l’agricultura; però sobretot en la possibilitat de la seua pràctica per a persones que si no existiren  estos horts, els seria impossible disposar d’una xicoteta parcel·la de terra on cultivar els seus propis productes i fins i tot relacionar-se amb persones l’afició de les quals també és l’agricultura. “Pel que els horts urbans, a més d’afavorir el medi ambient en espais urbans, exerceixen una funció social transcendent”. Conclou Jose Orozco, regidor de Medi Ambient i Agricultura de l’Ajuntament d’Altea.

Pin It on Pinterest