Select Page

El Parc Científic de la UMH i l’Ajuntament d’Altea donen a conèixer els guanyadors de la 5a edició del programa Altea Emprende.

La cinquena edició d’Altea Emprende, un programa gestionat pel Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d’Elx en col·laboració amb l’Ajuntament d’Altea ja té guanyadors. A la categoria “Millor Projecte Innovador” el jurat ha guardonat als projectes Planea Moverte, premiat amb 1.500 euros, i Kai Clothes, amb 700 euros. Per la seua banda, a la categoria “Indústries Creatives i Culturals” s’ha reconegut a la iniciativa Ignus Art, una proposta que rebrà 2.200 euros.

Este any, a més, s’han lliurat dos premis addicionals: un de concedit per Lab Altea Coworking i un altre atorgat per JOVEMPA Marina Baixa. En aquest sentit, la primera d’estes entitats ha reconegut amb tres guardons de 250 euros cadascun a les iniciatives Ignus Art, Planea Moverte i Kai Clothes. A més a més, ha concedit una dotació econòmica de 500 euros que es repartirà a parts iguals entre la resta de projectes finalistes. Estps són EcoballutionLabSolutions, Conversari Pintojo, Upcycling Clothes, Notes de Mar i Turidàctica. Per part seua, el guardó concedit per JOVEMPA Marina Baixa consisteix en un any de quota gratis, del qual podran beneficiar-se tots els projectes que s’han presentat davant del jurat.

Ignus Art és una proposta d’art digital i impressió de peces en 3D com ara joies, props, escultures o trofeus impulsada per Ignacio Español; mentre que Planea Moverte és una web per a famílies d’Alacant dissenyada per Carolina Rueda que cerca oferir oci de qualitat, combinant cultura i natura. Per la seua banda, Kai Clothes és un projecte impulsat per Israel Ferrer que dissenya i fabrica jaquetes i accessoris reutilitzant material d’estels de kitesurf.

Com a regidor de Comerç, Emprenedoria i Innovació, Jose María Borja, posa en valor la diversitat de propostes dels projectes finalistes a la present edició d’Altea Emprende. “Dels projectes m’ha cridat l’atenció com a element denominador que la gran majoria mostren una gran conscienciació amb el medi ambient i amb la reutilització de productes de reciclatge per ser introduïts o reutilitzats en diferents projectes empresarials”; ha assenyalat l’edil; qui ha subratllat el gran nombre de participants a l’edició i ha expressat el desig que augmente el nombre de participants procedents de la Comarca de la Marina Baixa.

A més, Jose María Borja agraeix la participació de l’empresa alteana LAB Altea Coworking que ha participat amb una dotació econòmica per a un guardó especial i ús de les seues instal·lacions.

Al jurat d’experts encarregat d’avaluar i seleccionar els projectes guanyadors hi han participat, per part de l’Ajuntament d’Altea, la regidora de Cultura i Altea la Vella, Pepa Victoria Pérez; el regidor d´Hisenda, Comerç, Emprenedoria i Innovació, José María Borja i el coordinador de Cultura i bibliotecari municipal, Ignacio Beltrán. Per part seua, de la UMH han estat presents la vicerectora d’Economia i Societat de la Universitat, María José López; el director de l’Àrea d’Emprenedoria del PCUMH, Javier Sancho; i la professora de l’Àrea d’Escultura de la Facultat de Belles Arts d’Altea de la UMH, Bibiana Sánchez.

Així mateix, han format part del jurat el president de JOVEMPA Marina Baixa i CEO de GS Urban, Alejandro Gómez; i el responsable de LAB Altea Coworking, Jaume Lloret.

Altea Emprende en xifres

La cinquena edició d’Altea Emprende va comptar amb una vintena de persones inscrites amb un total de 13 projectes. Finalment, 10 van ser tutoritzats i vuit han arribat a la final. Des de la posada en marxa l’any 2019, un centenar de projectes s’han inscrit a este programa per impulsar les seues propostes de negoci.

El programa Altea Emprende s’emmarca en Emprende UMH, una iniciativa de la Universitat Miguel Hernández, gestionada pel seu Parc Científic, que busca ajudar els ajuntaments i les institucions públiques de la província en la seua aposta per l’emprenedoria i el creixement empresarial.

Pin It on Pinterest