Select Page

VIII edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat a la Comunitat Valenciana.

Altea ha sigut premiada amb el Primer Premi a la Mobilitat, per a municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants, pel projecte de Remodelació del Front Litoral: remodelació i ampliació del Passeig del Mediterrani”, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana; així ho ha donat a conèixer l’edil d’Urbanisme i Medi Ambient Jose Orozco.

Convocats per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, els Premis SEMcv estan dirigits a tots aquells que, en el seu àmbit d’activitat, hagen realitzat o estiguen fent alguna bona pràctica que promoga una mobilitat més sostenible a la Comunitat Valenciana.

“En el cas de lʻactuació alteana reconeguda pels SEMcv, la remodelació i ampliació del Passeig Mediterrani respon a les necessitats del lloc, a la connexió o la integració i també està pensada com un lloc dʻexperiències sensitives”; explica Orozco.

En paraules de Jose Orozco, “amb la remodelació del Passeig s’ha aconseguit un espai públic de qualitat, accessible universalment, que afavoreix les interaccions socials, facilita les xarxes alternatives a l’automòbil i millora els usos de vianants i l’habitabilitat de l’espai públic. Té com a conceptes potents la permeabilitat i la supressió de barreres arquitectòniques i la connexió entre la ciutat i el mar”.

El nou passeig d´Altea és un parc de 4.700 m2 amb diverses zones lúdiques, que s´ha convertit en un dels millors llocs per passejar i gaudir de la bellesa natural de la Badia d´Altea.

Jose Orozco ha conclòs manifestant satisfacció pel reconeixement obtingut “ja que demostra la gran percepció que es té del projecte fora d’Altea i el gran impacte positiu per a la imatge d’Altea per haver obtingut no només esta continuïtat mediambiental amb la platja, des de la desembocadura del riu Algar fins al port, sinó també per haver canviat el pàrquing i la circulació de cotxes per un espai urbà per a les famílies en què es pot gaudir i es fomenten els usos de vianants i de vehicles com la bicicleta, però amb una velocitat limitada a menys de 10km per hora”.

 

Pin It on Pinterest