Select Page

El Subdelegat del Govern i la Cap Provincial de Costes visiten, juntament amb les autoritats municipals, la zona d’afecció.

A darrera hora del matí, una delegació de l’Ajuntament d’Altea, encapçalada per l’alcalde, Diego Zaragozí, ha acompanyat el subdelegat del govern, Carlos Sánchez Heras i la cap provincial de Costes, Rosa de los Ríos, durant la visita que han realitzat a la zona d’afecció de l’última fase de les obres de regeneració del front Litoral d’Altea, ubicades al Passeig del Bol acabat d’inaugurar, consistents aquestes en l’aportació d’àrids.

En el transcurs de la visita s’ha anunciat la posada en marxa de l’actuació per dimecres després de les Festes Patronals, 27 de setembre i està prevista concloga este mateix any.

“És un fet important per a Altea esta recuperació de la platja, una prolongació del nou passeig”; ha apuntat  Carlos Sánchez Heras, que ha revelat que la inversió d’esta nova actuació ascendeix a 1.163.000€ i el conjunt de tot el que s’ha fet supera els 5.200.000€.

“Pensem que esta millora és fruit d’una col·laboració i lleialtat institucional entre l’Ajuntament i el Ministeri, cosa que és un exemple per seguir i intentar recuperar estes platges i donar-li a Altea una visió diferent de la que hi havia fins ara”; ha matisat el Subdelegat del Govern; qui s’ha mostrat positiu quant a l’impacte socioeconòmic de la zona.

“Creiem que quan es completen totes les recuperacions previstes, Altea comptarà amb 3 km de costa recuperada i de platges pròpies d´Altea”; ha declarat Sánchez, que s’ha confessat un enamorat d’Altea.

Per part seua, la responsable de Costes, detallava que “les obres d’aportació dels 25.000m3 de còdols donaran inici en unes setmanes i l’objectiu és aconseguir l’amplada de platja que està dissenyat”. “El còdol procedeix d’una pedrera però és préstec del riu Magre, per la qual cosa es tracta d’un material d’origen natural. Una obra la inversió de la qual ja estava aconseguida al mes de març i serà l’empresa Tragsa la que duga a terme l’actuació i una vegada es faça la coordinació entre l’Ajuntament i el Ministeri a través dels tècnics s’iniciaran els treballs, que acabaran a final d’any”. Ha explicat Rosa dels Ríos.

Finalment ha sigut l’alcalde, Diego Zaragozí qui ha pres la paraula i s’ha referit al somni dels alteans de tenir una sola platja des del riu Algar fins al port d’Altea. “Una cosa molt important per al desenvolupament, per a l’estètica i per al benestar de la gent d’Altea”; ha subratllat el primer edil alteà.

Zaragozí ha agraït la celeritat amb què s’han aconseguit els diners i l’adjudicació perquè haja estat pràcticament contínua l’execució de l’obra. Quan s’aporten els àrids que falten la platja tindrà un altre aspecte, a banda que protegiran tota la zona del passeig nou i també es reforçarà la platja de la Roda que també ha patit regressió. “Agraïsc la celeritat i la cura que ha tingut amb el nostre poble el Ministeri i els seus representants”; ha conclòs l’alcalde, Diego Zaragozí.

Pin It on Pinterest