Select Page

Aquest terme ha sigut el triat davant de l’altre proposat, El Sardinal

La nova platja del Front Litoral d’Altea es dirà El Bol, així ho ha decidit la ciutadania en una consulta que s’ha dut a terme aquesta setmana a través de la web de Participació Ciutadana. El Bol s’ha imposat a l’altra proposta llançada pel Consistori, El Sardinal, amb 1.304 vots davant de 881.

El Bol és un topònim usat, des del segle XVIII per a referir-se a aquesta zona costanera, un terme que va caure en desús. Tal com han explicat els historiadors que van proposar aquest nom, la documentació de la creació del Convent de Franciscans en 1728 situa la construcció de l’edifici en la partida del Bol. Més documentació de l’època i posterior parlen de la partida del Bol. En la toponímia associada al reg Major encara es conserva el Bol. El terme bol, designa a la platja o lloc costaner on s’estenen les xarxes per a pescar i en l’acció de calar la xarxa per a pescar. El topònim es troba en altres localitats costaneres amb tradició marinera, llocs que han preservat la memòria dels noms de lloc.

“Aquest procés, al qual agraïm la implicació de la ciutadania, ha servit per a realçar un topònim tradicional i històric en desús i per a fomentar la participació ciutadana. Des de la Regidoria continuarem apostant per un Ajuntament obert als veïns i veïnes que fomente la seua participació en les decisions municipals”, ha declarat la regidora de Participació Ciutadana, Maria Antonia Laviós.

Pin It on Pinterest