Select Page

El projecte europeu ‘Volunt-EU: Ciutats voluntàries’, liderat per Altea, realitzarà la seua sisena trobada en Kalnik, Croàcia, aquest mes de setembre. Fins a aquesta localitat es traslladaran, en representació d’Altea, la coordinadora d’ EuroAltea, l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, Paloma Verdú; el tècnic d’aquesta oficina, José Ramón Pina, i Albert Llorens, representant de Creu Roja d’Altea.

Aquest projecte pretén promoure el voluntariat i analitzar com aquest ha sigut un element essencial per a respondre a la crisi social provocada per la COVID-19. Concretament, ‘VoluntEu’ busca fomentar la investigació i l’intercanvi de bones pràctiques entre diversos actors europeus, augmentant el coneixement i la conscienciació dels joves sobre la importància del voluntariat. Liderat per l’Ajuntament d’Altea, el projecte es desplega al llarg de huit etapes que conclouran al maig de 2024.

La trobada que se celebra entre el 12 i el 15 de setembre porta per títol ‘Voluntariat juvenil i el futur d’Europa’. Entre les activitats previstes s’inclou una conferència sobre les polítiques adoptades a nivell europeu després de la crisi sanitària com ara l’anàlisi del Pacte Verd Europeu, de la nova ‘European Bauhaus’ i un taller en el qual es compartiran reflexions i propostes sobre com reforçar la participació dels joves en les estratègies europees des de les seues comunitats locals. Els participants es reuniran amb diferents agents actius en el sector del voluntariat.

‘VoluntEu’ és un dels projectes més importants que l’Oficina de Projectes Europeus ha liderat. L’Ajuntament d’Altea considera el voluntariat com una força a tindre en compte en la vida democràtica de la comunitat.

“Aquest projecte ens està permetent crear una xarxa d’actors en tota la Unió Europea per a comprendre millor com es pot reforçar i professionalitzar el voluntariat a nivell local, nacional i europeu.”, ha destacat Germán Manjón, regidor de Projectes Europeus, Joventut i Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Altea.

 

Pin It on Pinterest