Select Page

Clavaris i edil donen a conèixer el programa d’actes que tindrà lloc este cap de setmana.

Hui al matí, els responsables de les festes de Sant Tomàs 2023, els germans Pilar i Agustín Rubio Alarcón, juntament amb l’edil de Festes, Joaquim Devesa, han presentat el programa d’actes que tindrà este cap de setmana a la partida Cap Negret d’Altea. Un programa que començava el dia 23 passat amb el Novenari en honor a Sant Tomàs de Villanueva a l’ermita dedicada al sant i que acabarà el diumenge 3 de setembre amb una festa de disfresses a partir de les 22:30h i l’actuació d’un DJ.

Com ha recordat el responsable municipal de Festes, “són unes festes que tenen lloc a Cap Negret, però que també els veïns de l’Olla i la Pila celebren amb molta devoció i és que és una de les més antigues que se celebren al municipi; com així ho demostra la construcció de la seua ermita”.

És la Comissió de Festes, formada en esta ocasió per 40 adults i 20 menuts, aproximadament, la que ha organitzat estes festes de Sant Tomàs que tanquen l’ampli calendari festiu de l’estiu a Altea. En nom de tota la Comissió, els clavaris Pilar i Agustí Rubio Alarcón han ofert els detalls de la celebració que han preparat per al gaudi de veïns, alteans i alteanes.

Pilar ha indicat que el dia d’avui dijous 31 d’agost conclou la novena i a continuació tindrà lloc el Sopar de Cabasset o sopar de germanor entre els veïns, festers i tota persona que vulga gaudir d’una vetllada en família i amics en un bonic entorn com és la “Era de Sant Tomàs”.

Divendres a les 13:00h tindrà lloc la mascletà d’inici oficial de les festes; a les 18:30h la “Entrà de la Murta” pels carrers del barri i a les 22:30h hi haurà revetlla amb el “Duo Élite”.

De la programació de dissabte i diumenge ha parlat el clavari Agustín, que ha detallat que el dissabte 2 de setembre la jornada donarà inici a les 8:30h amb la “despertà”, a la qual seguirà el dinar per a tots els assistents a les 10:00 h. A les 12:00h, Missa de Difunts i en concloure esta, paella gegant i sangria per a tots. La jornada continuarà a les 16:30h amb una vesprada de jocs aquàtics i a les 20:30h, revetlla amb la xaranga La Tropical.

El diumenge 3 de setembre també serà les “despertà” la que pose en peu a la gent del barri. Després de la mateixa, a les 10:00h esmorzar i a les 12:00h Missa en honor a Sant Tomàs. Conclosa la Missa es dispararà una mascletà i es repartirà Coca a la Llumà i sangria als presents. A les 17:00h, Festa de l’Espuma i serà el concurs de disfresses infantil i major, amenitzat pel DJ Calenda el que tanque el programa d’actes de Sant Tomàs 2023.

Com a responsable municipal de Festes, Joaquim Devesa ha agraït a la comissió de festes la feina feta durant tot l’any per preparar el programa de festes; així com emplaça alteans i alteanes a gaudir d’estes darreres festes d’estiu que se celebren a Altea este any.

Pin It on Pinterest