Select Page

La regidora de Festes i els Clavaris anuncien el programa d’actes de Sant Tomàs 2022, els dies centrals del qual tindran lloc el cap de setmana vinent.

 El cap de setmana que ve tancarà el calendari festiu de l’estiu les festes de Sant Tomàs a la partida Cap Negret, el programa d’actes del qual inclou el I Festival Sant Tomàs, el dissabte dia 3 de setembre. Així ho han donat a conèixer Marta Lloret, regidora de Festes i els Clavaris de la comissió organitzadora, Jose Orozco i Vicenta Ripoll.

En paraules de l´edil, “les festes de Sant Tomàs són les darreres festes de barri de l´estiu i amb la presentació del programa d´actes es dóna eixida a la feina de tot un any i que en este cas, per culpa de la pandèmia han estat tres anys”.

Marta Lloret ha agraït als Clavaris i a la Comissió de Festes l‟esforç realitzat per preparar estes festes i ha qualificat com a positiva l‟activitat festera durant l‟estiu; “han sigut tot un èxit les festes de barri, en bona part per l’àmplia representació del poble que ha participat a les festes i esperem que també ho siga a Sant Tomàs”.

Després dels bons desitjos de la responsable municipal de Festes, ha sigut el Clavari, Jose Orozco, l’encarregat de desvetllar el programa d’actes; un programa carregat d’activitats diverses per a totes les edats, en què s’ha inclòs com a novetat el Primer Festival Sant Tomàs, per al dissabte 3 de setembre, en què estan previstes les actuacions dels grups “Toix”, “Tremp”, “Tito Pontet” i “DingdongSystem”.

Orozco ha començat explicant l’eslògan que han triat per representar les festes d’este any que és “Sant Tomàs 63” i que respon a la suma de 20, 21 i 22 que són els anys de permanència d’esta mateixa Comissió de Festes.

Pel que fa a les novetats, el Clavari ha comentat, “tractarem que siguen unes festes boniques i participatives per a tots els alteans i en especial per als veïns de Cap Negret i l’Olla d’Altea”.

Les festes van començar el 24 d’agost passat amb el Novenari en honor al Sant Tomàs de Villanueva, que conclourà dijous que ve 1 de setembre.

Este mateix dijous a les 22:00h se celebrarà el “Sopar del Cabasset” que estarà amenitzat per l’”Orquestra Blava”, que com ha recordat Orozco, “té el seu origen en la mítica agrupació alteana L’Orquestra Blava i els músics de la qual destaquen al panorama musical del municipi”.

El divendres 2 de setembre a les 13:00h tindrà lloc l’anunci oficial de festes i a les 19:00h l’Entrà de la Murta per l’itinerari de costum. A les 23:00h actuació de la Bandeta La Tropical.

El dissabte dia 3, començarà la festa a les 8:30h amb la Despertà; a les 10:30h hi haurà un dinar i a les 13h la Missa de Difunts. A les 14:30 h. Paella gegant i sangria per a tots els assistents. A les 18.30h vesprada infantil amb inflables aquàtics i a les 23.00h Primer Festival Sant Tomàs.

El diumenge 4 de setembre, “Despertà”, dinar i a les 13:00h Missa en Honor a Sant Tomàs. A les 14:00h mascletada i a les 14:30h Coca a la Llumà i sagria. A les 18:30h vesprada infantil amb pallassos i concurs de disfresses pels més xicotets. A les 23:00h nit amenitzada pel grup “High Fifelity” i disfresses per a la gent gran.

Finalment la Clavària, Vicenta Ripoll, ha convidat alteans i alteanes a participar a les festes de Sant Tomàs 2022, i ha desitjat que les gaudisquen.

Pin It on Pinterest