Select Page

Les festes de Sant Lluís ja estan en marxa i celebraran els seus dies centrals del dijous 24 al dilluns 28 d’agost. Així ho han anunciat l’edil de Festes, Joaquim Devesa i els clavaris de la Comissió de Festes, Pepi Durà i Juan Aperador.

Amb el Novenari en honor al Sant, el dijous 17 d’agost a les 21:00h, va donar inici les festes de Sant Lluís Bertrán en l’Ermita de Sant Lluís, situada entre les partides El Barranquet i La Lloma. Una celebració de més 150 anys d’història.

A l’inici de la compareixença, l’edil ha agraït el treball i la col·laboració amb la Regidoria de Festes dels membres de la Comissió, “aquestes festes són les ultimes que celebrem el mes d’agost a Altea, són unes festes amb molta tradició i sabem que la Comissió ha fet un intens treball”, ha matisat el regidor.

D’altra banda, Joaquim Devesa ha recordat que el programa d’actes per es troba en la pàgina web de l’Ajuntament, (https://altea.es/es/concejalias/fiestas/)

La clavària, Pepi Durà, ha animat als veïns del barri i d’Altea ha participar en les festes. La clavària ha desgranat el programa d’actes i ha destacat que el dissabte serà el dia més festiu amb el trasllat del “arbret”. “Estic satisfeta pel programa que hem realitzat”, ha comentat.

Per part del clavari, Juan Aperador ha manifestat que, “vull donar les gràcies a totes les empreses col·laboradores, a la Regidoria de Festes i a tots els membres d’aquesta Comissió”.

“Desitgem des de l’Ajuntament que la Comissió, alteans, alteanes i visitants gaudisquen d’aquestes festes”, ha finalitzat Joaquim Devesa.

Programa d’Actes

DEL 17 Al 25 D’AGOST

21.00h Novenari en honor a Sant Lluís Bertrán.

DIUMENGE 20 D’AGOST 9.00h Exposició i ruta de vehicles clàssics pel barri. 18.30h Concentració en l’era per a anar a “la volta a peu” pel barri

DIJOUS 24 D’AGOST 21.00h Novena i després “Sopar del Cabasset” per al veïnat amb el duo “HeyYou” i l’humorista Carlos Luna.

DIVENDRES 25 D’AGOST 13.00h Anunci de festes, volteig de campana i llançament de coets. 18.30 Tradicional “Entrada de la Murta” des de la Lloma fins a l’esplanada de l’ermita. 21.00h Últim dia de novena. 23.00h Revetla per a totes i tots amb l’orquestra “Tribut dies de ràdio”.

DISSABTE 26 D’AGOST 18.00h Concentració en la “era” per a agafar el “arbret”. Durant el trasllat del “arbret” tindrà lloc el berenar. 20.30h “Plantà de l’Arbret”. Després “Coca a la Llumà” i vi per a totes i tots. 24.00h Revetla en la “era” amb “Macro DJ”.

DIUMENGE 27 D’AGOST 08.00h “Despertà” pel barri amb coets, dolçaina i tabalet. 13.00h Solemne missa en honor a Sant Lluís Bertrán. Després de la missa, “mascletà” i aperitiu en la barraca. 16.30h Celebració de les partides del “XVI Trofeu de Truc Salvador de Canastra”. 18:00h Vesprada per als més xicotets amb parc infantil i berenar. Disfresses i disc mòbil infantil amb premis i sorpreses. 23.30h Revetla amb l’orquestra “Scream” i gran concurs de disfresses

DILLUNS 28 D’AGOST 08.00h “Despertá” amb coets, dolçaina i tabalet. 12.00h Solemne Missa de Difunts i nomenament de la nova Comissió de Festes. Després de la missa, “mascletá” i aperitiu en la barraca. 14.30h Concurs de paelles i paella popular. 18.00h Vesprada de cucanyes, jocs i cintes 21.00h Fi de festa de germanor amb tot el veïnat.

Després de donar a conéixer el que serà el programa d’actes de Sant Lluís 2023, tant l’edil de Festes com els Clavaris de la Comissió han convidat a la població a participar d’aquestes festes i especialmente el dia de “l’Arbret”.

Pin It on Pinterest