Select Page

L’edil de Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón, ha anunciat un nou servei de teleassistència gratuït destinat a persones grans i persones amb dependència del municipi i diversitat funcional, l’objectiu del qual és millorar la qualitat de vida d’estes persones i atendre’ls en cas d’accident o necessitat.

Com ha indicat el regidor, serà Creu Roja la que gestione este nou servei municipal que permetrà que aquelles persones que complisquen una sèrie de requisits puguen optar a la teleassistència de forma gratuïta, constituint un estalvi per a les famílies.

“El que des del departament volem és que es reduïsca el temps dʻespera en la tramitació dʻeste servei, que no hi haja terceres persones per decidir si es concedeix o no a lʻusuari i que siga directament els Serveis Socials del municipi els que valoren i atorguen el servei als usuaris”; ha explicat León Gascón, que ha apuntat que per a este 2022 s’han contractat un mínim de 60 unitats i se segueix comptant amb el servei que brinda la Conselleria. “Si en els propers anys veiem que fan falta més terminals, es contractaran sense cap problema”, ha matisat el regidor.

Segons les dades aportades pel responsable municipal de Benestar Social, este servei gratuït de teleassistència va dirigit a persones majors de 65 anys amb algun tipus de malaltia o dependència, persones de totes les edats amb diversitat funcional i fins i tot els matrimonis més grans que viuen sols podran tenir cadascun el seu terminal.

Els terminals van connectats a una línia de telèfon, són àgils i sense repercussió a l’hora de portar-los damunt i poden estar connectats a una línia de telèfon fins i tot mòbil. Ha indicat el regidor, que ha subratllat que “es pretén donar una major qualitat de vida als nostres majors en un possible accident domèstic o en una emergència”.

“El servei se sol·licitarà al departament de Serveis Socials, amb cita prèvia amb el treballador o treballadora social; es comenta la necessitat del servei i els tràmits es duen a terme de forma interna el més ràpidament possible per atorgar el terminal tan aviat com es puga”; ha puntualitzat José Luis León Gascón, que ha conclòs animant les famílies alteanes a interessar-se per este servei d’ajuda a persones majors i persones amb diversitat funcional.

Pin It on Pinterest