Select Page

L’Ajuntament estudia la seua rehabilitació i posada en funcionament.

Les quasi enderrocades instal·lacions de la Caserna de Carrabiners, situada davant de la Illeta de l’Olla i als voltants de Villa Gadea, ha passat a ser patrimoni alteà gràcies a la cessió que el Ministeri de Costes ha realitzat estos dies. Així ho han anunciat l´edil d´Urbanisme i Medi Ambient, Jose Orozco; el de Patrimoni, Rafael Ramón Mompó i el mateix alcalde, Diego Zaragozí, que a primera hora de hui han visitat la zona.

Esta és una gran notícia per al municipi, ja que l’expedient començava l’any 2016 i ara el Ministeri ha cedit definitivament esta caserna de principis del segle XX. És una edificació de pràcticament 600m2 i té una estructura rectangular, dividida en tres espais; un central més gran i rectangular i dos més als costats quadrats.

“Estem en un entorn idíl·lic al qual s’accedeix fàcilment amb una passejada amable per la Via Verda. Al costat hi ha el Centre d´Interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i com ella deia, Altea és mar, i la mar d´Altea està en una badia que va des de la Punta de l´Albir al Morro de Toix i quan ens apropem a l´Olla podem veure els dos crestes que suren que són La Illa i L’Illot”, ha contextualitzat el responsable municipal d’Urbanisme i Medi Ambient.

“A partir d’ara el nostre objectiu és veure què fem amb la rehabilitació de la caserna de carrabiners. Volem que siga una aula multiusos, una aula de la natura, però també una mena d’alberg i unir la variant cultural, patrimonial i educo-científica. L’Aula de la Natura podrà mostrar l’aflorament volcànic de la Platja Fòssil, el Parc Natural de Serra Gelada, els diferents espais naturals, però també estem veient de quina manera vincular els usos del mar amb la formació, com ara un cicle FP, en què les classes teòriques es puguen exercir a la Caserna i les pràctiques als ports de Marimuntanya o Portet de l’Olla”. Ha explicat Jose Orozco.

Per part seua, l’alcalde ha recordat que, “quan es va iniciar el procés, l’Ajuntament entenia que era un bé que s’estava deteriorant i que l’anterior propietari, el Ministeri, no tenia pla per a ell. Aleshores vam pensar que era important demanar la seua cessió perquè pasara  a formar part del patrimoni municipal i així ho vam fer”.

“Ens hem preocupat molt estos anys de cuidar i posar en valor el patrimoni municipal, com ja vam fer amb Villa Gadea i ara, amb la Caserna de Carabiners, la idea és la mateixa. És unir tota la zona pública i tenir una gran aula d’educació”, ha assenyalat el primer regidor alteà.

“Ara ve una etapa que tampoc serà curta, la d’aconseguir fons per a la rehabilitació, però és un projecte molt bonic i a partir de hui els alteans i alteanes som una mica més rics gràcies al fet que tenim al nostre patrimoni municipal esta zona”.

Pin It on Pinterest