Select Page

La inauguració ha comptat amb la presència de la Subdelegada del Govern, Araceli Poblador.

Hui al matí, s’ha posat en marxa la Sala Amable de la caserna de la Guàrdia Civil d’Altea; una iniciativa fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Altea i la Comandància d’Alacant. La inauguració ha comptat amb la participació de la Subdelegada del Govern a la Província, Araceli Poblador; el Coronel José Hernández; l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; l´edil d´Igualtat, Vicenta Pérez i Martutxa Casares, artista autora dels murals de la sala.

“Esta iniciativa demostra que la suma de sinergies serveix per ajudar persones vulnerables i en este cas l’extraordinària col·laboració de la Guàrdia Civil amb l’Ajuntament d’Altea és importantíssima, perquè els uns sense els altres no s’hauria pogut fer este espai amable”; ha declarat la Subdelegada en el transcurs de la visita.

Com ha indicat Poblador, és el segon espai amable d’estes característiques que s’engega a la província d’Alacant. En paraules de la Subdelegada del Govern, “estos espais són una cosa molt necessària. Ja que una dona ha de passar pel dur tràngol de posar una denúncia, de vegades ha de venir acompanyada dels seus fills menors i estos espais amables permeten poder oferir-los un espai digne i càlid perquè els menors se senten fora d’un espai oficial i que no visquen ells el trauma que la mare haurà de passar en aquell moment”.

Araceli Poblador s’ha referit a la duresa del tema de la violència de gènere. Ha recordat que ja són 37 dones assassinades per esta xacra des de començament d’any, sent les dues últimes de la província d’Alacant. “Cal reivindicar, més que mai, este mes de novembre, que commemorem el 25N, la nostra repulsa a la violència de gènere i estos espais amables sumen perquè cada dia de l’any siguen un 25N”.

La Subdelegada del Govern ha posat èmfasi en la importància de la col·laboració entre les institucions i els cossos de seguretat perquè iniciatives com estes tiren endavant. “És un plaer inaugurar este espai perquè això permetrà dignificar i humanitzar un espai que ha d’acollir persones vulnerables i la creació d’esta sala contribueix que la persona que ha de posar una denúncia estarà protegida i cuidada”.

Araceli Poblador ha conclòs la seua intervenció agraint a l’Ajuntament d’Altea i a la regidoria d’Igualtat la col·laboració; alhora que ha declarat, “que ningú deixe de denunciar perquè no sàpiga on deixar els seus fills o perquè pensen que els xiquets tindran por a la comandància. Que sàpiguen que poden venir tranquil·lament a la Guàrdia Civil que els seus fills estaran molt ben cuidats”.

Per part seua, l’edil d’Igualtat, Vicenta Perez, coresponsable del projecte, ha puntualitzat que “des de la regidoria d’Igualtat sempre estem pendents d’on podem aportar el nostre granet de sorra i evidentment el tema de la violència de gènere ens preocupa a tots. L’Ajuntament està molt compromès a cercar la igualtat real entre home i dones; una cosa que no es pot aconseguir sense entendre tots que això no arribarà si no s’acaba amb este flagell i donant tot el suport a les víctimes en tot allò que es puga fer des de l’administració i la creació d’esta Sala Amable és una oportunitat”.

Pérez ha explicat que l’aportació de la regidoria d’Igualtat en la posada en marxa de l’espai ha consistit en la seua adequació, la decoració de la sala, que ha estat a càrrec de l’artista local Martutxa Casares, i l’aportació de mobiliari. “S’ha pretès crear un espai tranquil, acollidor i en què els fills de les víctimes es podran abstreure dels mals moments que han travessat”; ha matisat la responsable municipal dIgualtat.

En nom de la Guàrdia Civil de la Província, el màxim responsable, el Coronel José Hernández Mosquera ha ressaltat la voluntarietat de l’Ajuntament per dotar l’espai de material i complementar les dues oficines que tenim de recollida de denúncies VioGén.

“La Guàrdia Civil està compromesa amb la violència de gènere des de fa moltíssims anys i concretament l´any passat la Direcció General va llançar un Pla de Prevenció de Violència de Gènere i esta sala és part d´este pla, encaminat a millorar en totes les branques i també a la d’atenció a les víctimes”; ha declarat el Coronel Hernández.

Per part seua, l’Alcalde, Jaume Llinares ha indicat que el projecte naixia fa més de dos anys i que superades les qüestions burocràtiques la Guàrdia Civil i l’Ajuntament han executat la millora de l’espai.

“Igual que ha succeït amb esta sala amable, des del Consistori alteà posarem tots els mitjans que tinguem a la nostra disposició sempre que es necessite una millora a les instal·lacions de la Guàrdia Civil”, ha anunciat l’Alcalde.

Pin It on Pinterest