Select Page

L’activitat va tindre lloc en la Plaça de l’Ajuntament

Les regidories de Joventut i Igualtat van preparar durant el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ una sèrie d’activitats i tallers en la Plaça José María Planelles (Plaza d’Ajuntament) per a revindicar la visibilitat i els drets del col·lectiu. La joventut alteana es va bolcar ahir, 28 de juny, gaudint de les diferents activitats organitzades pels departaments d’Anna Lanuza, edil d’Igualtat, i Germán Majón, edil de Joventut.

“Aquest col·lectiu involucra molta gent jove, i, per tant, és important que se senten arropats per la gent d’Altea, i hem de defensar que tenen els mateixos drets que totes les persones. Aquest 28 de juny és un dia especial que reivindiquem la igualtat de persones, però hem de treballar per aquest col·lectiu durant tot l’any”, assenyalava Majón, edil de Joventut. I afegia: “vull donar la gràcies a tots els participants i a les associacions per reivindicar els drets del col·lectiu”.

 

En aquesta jornada reivindicativa va comptar amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, a través de Biblioteques d’Altea, i amb els col·lectius Alicante Entiende i Vila Diversitat. L’acte va començar amb la lectura d’un manifest per part dels corresponsals i ambaixadors del departament de Joventut; a continuació, els edils, Leo Mulió, psicòleg i expert en polítiques trans i els joves assistents van participar en un podcast en directe per part del col·lectiu Alicante Entiende.

L’acte també va comptar amb un punt de lectura LGTBIQ+; taller de pintaungles; taller de pinta cares; taller de xapes i una batukada que va acompanyar als assistents durant tota la festa reivindicativa. La jornada va finalitzar amb la desplegada d’una bandera LGTBIQ+ gegant en la Plaça de l’Ajuntament.

Per part seua, l’edil d’Igualtat, Anna Lanuza, assenyalava: “és necessari continuar treballant per la igualtat en totes les àrees perquè és imprescindible el respecte a la diversitat, a la llibertat i a la igualtat de drets de totes les persones, és un fet transversal”. I afegia: “a partir d’ara hi haurà un espai per al col·lectiu LGTBIQ+ i les seues famílies des del departament de Benestar Social i Igualtat perquè poden rebre informació, assessorament i tot el que necessiten”.

Altea seguirà reivindicant els drets del col·lectiu divendres que ve 30 de juny, a partir de les 19 hores a l’Auditori del Centre Social, en la segona edició de ‘DiversAltea’. Una jornada lúdica que també pretén donar visibilitat i commemorar el Dia de l’Orgull. Segons Anna Lanuza: “hem decidit repetir aquesta festa DiversAltea a causa de l’èxit de la primera edició”.

Per part seua, Braulio Cencerrado Prats, Coordinador de l’Àrea de Benestar Social i Igualtat ha declarat: “DiversAltea és un acte públic i obert a la població alteana i l’objectiu principal de la qual és el de sensibilitzar i lluitar per la igualtat de totes les persones independentment de la seua orientació sexual, de la seua expressió o identitat de gènere, fent d’Altea una ciutat més oberta, justa, tolerant i lliure de prejudicis i de la LGTBIfobia”.

La joventut va participar en la conclusió de l’acte amb el desplegament d’una bandera LGTBIQ+. Mulió, declarava: “hem aconseguit molts drets, però encara queda molt camí, ja que existeix molt rebuig social en l’actualitat”.

 

ç

 

Pin It on Pinterest