Select Page

El 8 de maig passat, la Generalitat Valenciana comunicava a l’ajuntament d’Altea el seu reconeixement com a Municipi Turístic d’Excel·lència. La màxima categoria dins de la regulació de Municipi Turístic que permetrà a Altea accedir a subvencions de l’administració autonòmica pròpies per a poblacions amb esta condició; així ho ha anunciat l’edil de Turisme, Xelo González.

“Ha sigut un treball intens per part de l’administració i també del sector turístic alteà el que es fa en els darrers anys per optar, en un primer moment a Municipi Turístic de Rellevància i ara a Municipi Turístic d’Excel·lència. Per això estem molt contents d’haver obtingut el màxim reconeixement com a municipi turístic de qualitat que compta amb un producte turístic de primer ordre i que està compromès amb la sostenibilitat i la professionalitat del sector”; ha explicat la responsable municipal d’àrea, que ha subratllat la importància que té per a Altea haver sigut reconegut amb este distintiu.

“A més del que significa un reconeixement d’este tipus, Altea optarà a partir d’ara a subvencions específiques per als Municipis Turístics d’Excel·lència que ens permetran continuar promocionant el sector i millorant-ho i això és una bona notícia per a Altea”; ha declarat Xelo González, que ha detallat alguns dels requisits que ha de complir un municipi per comptar amb este reconeixement, com ara rebre almenys 10.000 turistes en un any; disposar de com a mínim 1.000 places d’allotjament turístic; disposar d´un Pla d´Estratègia Turística; comptar amb recursos turístics de primer ordre com un BIC i Declaracions d’Interès Turístic; comptar amb una xarxa d’oficines de turisme, com ara la Tourist Info; pertànyer a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents i acreditar que l’activitat turística representa la base de l’economia o una part important d’esta. Requisits que Altea ha demostrat complir.

Xelo González ha recordat que l’estiu passat Altea era reconeguda amb la condició de Municipi Turístic de Rellevància de la Comunitat Valenciana, que posava de manifest que Altea compleix els requisits establerts per la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat. “I des de llavors hem seguit treballant per aconseguir este nou reconeixement i ho hem aconseguit”; ha afegit l´edil, que ha conclòs agraint al personal del departament municipal de Turisme l´àrdua labor realitzada per aconseguir el distintiu d´Altea Municipi Turístic d´Excel·lència”.

Pin It on Pinterest