Select Page

Més d’un centenar de partits es disputaran a Altea durant el Mundialet.

Del 2 al 8 de juliol tindrà lloc la Costa Blanca Cup, conegut com el Mundialet, en la vint-i-novena edició. Així ho han donat a conèixer l´edil d´Esports, Pere Barber i el director de l´esdeveniment, Fernando Brotons.

Com ha recordat el responsable municipal dʻEsports, “Altea forma part de la Costa Blanca Cup des de la seua fundació i estem molt agraïts que seguisquen comptant amb el nostre municipi per al desenvolupament dʻeste torneig de futbol base i també futbol sala”.

Pere Barber ha revelat que en esta edició hi participen una vintena d’equips, un nombre que iguala les xifres d’avans de la pandèmia de la COVID-19, tornant equips procedents de països llunyans com ara Austràlia.

En el cas d’Altea, hi participaran 3 equips procedents de les Escoles Municipals i 4 equips de la Unió Esportiva Altea de diferents categories.

Com a director de l’esdeveniment, Brotons ha subratllat que “una de les dades més destacables de l’edició d’este any és el nombre de països participants que torna a la vintena, podria ser-ne algun més perquè falten confirmacions, però abastem els 5 continents, equips de Àsia, Europa, Amèrica, Austràlia, vénen equips de Xile, Brasil, Canadà, Marroc, Algèria, etc”.

En paraules del director del Mundialet, “la Costa Blanca Cup té un punt diferencial que és la convivència. Els xicons i xicones poden jugar a futbol amb equips d’altres països, però a més a més conviure amb gent d’altres països, altres cultures i altres idiomes. Un fet que és molt enriquidor”.

“Estem encantats que Altea siga seu, aportant les seues magnífiques instal·lacions com són els dos camps de futbol i els dos pavellons, que permet que s’estiguen disputant 4 partits alhora. És a dir, que cada hora, aproximadament, juguen 8 equips i l’ambient siga molt bo”; ha afirmat Fernando Brotons, que ha destacat també la participació del futbol femení. “Tenim la participació de 9 categories de futbol masculí i 4 categories de futbol femení. Un fet també destacable perquè el 1994, quan va començar el Costa Blanca Cup quasi no hi havia equips femenins i des d’aleshores els hem anat fomentant i recolzant, cosa que també ens sentim orgullosos”.

Igual que l’any passat, en què es van disputar a Altea 105 partits, en esta edició se superarà el centenar de partits als camps alteans durant els 5 dies de la prova.

En total, són uns 300 equips procedents de tot el món els que disputaran la Costa Blanca Cup 2023, a les seues diferents seus, i entre 4.000 i 4.200 jugadors. Unes xifres importants que, de tornada als països d’origen, es converteixen en ambaixadors turístics de la Marina Baixa.

Pin It on Pinterest