Select Page

XarxaSalut, que va començar en 2019 i es va parar per la pandèmia, cerca establir un marc d’acció comú per a facilitar el desenvolupament de la perspectiva de salut

 Altea ha représ les accions de XarxaSalut, pla al qual el municipi es va adherir en 2019 i que es va veure interromput per la pandèmia. El Centre de Salut va reunir ahir 25 persones vinculades a la sanitat alteana, associacions, col·lectius, particulars i l’Ajuntament per a donar continuïtat a aquest projecte de salut pública.

El regidor de Sanitat, Jose Luis León Gascón, ha explicat que aquest projecte de millora de la connectivitat dels diferents col·lectius en matèria de salut “torna a ser una realitat, volem unir-nos per a treballar en pro de la ciutadania, per a millorar la salut a tots els nivells i en totes les edats amb especial atenció en el benestar dels nostres majors”, ha relatat.

Aquesta primera reunió ha sigut la presa de contacte, i en unes setmanes es tornarà a reunir el col·lectiu en el CEAM per a tractar les necessitats de les persones majors i la manera de millorar el seu benestar. A més d’abordar temes com la salut activa, ambiental i possibles accions a desenvolupar per a tota la ciutadania.

Fonts del Centre de Salut, on s’ha dut a terme aquesta trobada, han informat sobre els objectius “buscar més equitat, més benestar i més salut, alinear-nos amb els ODS i sobretot no perdre de vista la salut en totes les polítiques, sempre des d’una visió positiva”. Amb la volta a l’activitat de XarxaSalut s’obri un nou espai de participació i s’ha creat un grup motor al qual es convida a tota la ciutadania a participar.

XarxaSalut

XarxaSalut és la xarxa de municipis de la Comunitat Valenciana adherits a l’IV Pla de Salut de la Comunitat amb el compromís de desenvolupar les accions de promoció de salut local emmarcades en el Pla.

El seu principal objectiu és establir un marc d’acció comuna, exemples de bona pràctica i evidència científica per a facilitar el desenvolupament de la perspectiva de salut en totes les polítiques en l’àmbit local de la Comunitat Valenciana, fomentant la participació activa i reducció de les desigualtats, des de l’equitat i la igualtat de gènere.

 

Pin It on Pinterest