Select Page

El període de preinscripció per al pròxim curs serà del 20 al 30 de maig

La Regidoria de Turisme d’Altea i l’IES Bellaguarda han presentat hui el Cicle Formatiu en Gestió d’Allotjaments Turístics que s’ha impartit enguany per primera vegada i que portarà novetats per al curs 23-24. El període de preinscripció per al pròxim curs serà del 20 al 30 de maig i el de matrícula al juliol.

“Som ací per a donar difusió i cobertura i explicar les oportunitats d’estudi en matèria de turisme. Altea és un lloc que basa gran part de la seua economia en el turisme i és molt important que els nostres treballadors estiguen ben formats i coneguen el sector. Aquest cicle és una gran oportunitat per a entrar al món laboral amb formació. Anime als qui estiguen interessats a treballar en turisme a cursar aquest cicle” ha comentat Xelo González, regidora de Turisme.

El cap del departament Turisme de l’IES Bellaguarda, Manu Pobes, ha explicat que aquest cicle de grau superior s’imparteix en horari de vesprades, per la qual cosa permet compaginar-se amb el treball. Es divideix en diferents mòduls que van des del màrqueting turístic, a gestió d’esdeveniments, procés de reserves i idiomes com l’anglés o francés. A més, ha comentat, s’han incorporat a aquest cicle eines com a ordinadors portàtils o sistemes de gestió turística actualitzats perquè puguen treballar els alumnes.

A més, “hem incorporat alguna cosa que no solen tindre els cicles en la nostra Comunitat, com és un programa de gestió i digitalització de processos. Una eina que permet a l’alumne generar en l’entorn virtual processos o formularis que originalment es feien de manera manual com a auditories de qualitat o el control i la gestió de la higiene alimentària. Una manera de conéixer millor els processos hotelers. Aquesta i altres novetats les posarem en pràctica per al pròxim curs”, ha comentat Manu Pobes.

Pobes ha explicat, que a més de la formació establida, treballen per a adaptar-la a les demandes de l’empresariat del sector. Enguany, gràcies a l’Ajuntament d’Altea, s’ha dut a terme un pla d’orientació al sector productiu on han participat més de 20 empresaris de la zona. Els resultats de les enquestes han deixat de manifest què busquen els empresaris, les competències que han de tindre i així s’han anat adaptant activitats i eines per al pròxim curs.

Enguany s’han signat més de 10 convenis amb empreses del sector i una de les principals cadenes hoteleres té FP dual. “M’agradaria explicar-vos l’exemple d’un alumne, que assegurava que el cicle li han canviat la vida en sis mesos, va poder gaudir d’un Erasmus, coordinat amb l’Ajuntament i una FP dual fent pràctiques en un hotel que l’ha contractat per a l’estiu”, ha posat d’exemple Pobes qui ha agraït a l’Ajuntament d’Altea la seua col·laboració.

Finalment, ha animat als interessats a consular la web de l’institut o les xarxes socials del cicle per a informar-se. “L’FP és una eina de canvi professional i personal. Una alternativa de futur”, ha conclòs.

Pin It on Pinterest