Select Page

Joaquim Devesa, regidor de Festes, convida la població a participar-hi.

L’edil de Festes, Joaquim Devesa i el Rector de l’Església Verge del Consol, D. Francisco Morató, han anunciat els actes que se celebraran al municipi en els propers dies i que són previs a els dies centrals de les Festes Patronals en honor al Stm. Crist del Sagrari i de Moros i Cristians. Actes en què s’han programat algunes novetats com ara l’emplaçament de l’arribada del Crist a la Badia d’Altea, que tindrà lloc a la Platja del Bol -nou passeig-.

Com ha explicat el responsable municipal de Festes, “des d’esta mateixa setmana hi ha una sèrie d’actes que són previs a les Festes Patronals i que s’inicien el dissabte dia 2 de setembre amb el Torneig 24 hores de Futbol Sala i es prolonguen fins dijous de festes”.

Joaquim Devesa ha agraït a la ciutadania la seua col·laboració i ha demanat participació als diferents actes. “La col·laboració desinteressada de gran part del poble d’Altea permet que arribat el setembre tinguem un complet programa preparat per diverses entitats i associacions per celebrar les nostres festes del Stm. Crist del Sagrari i de Moros i Cristians en honor a Sant Blai. Que són les festes majors i patronals declarades recentment d’Interès Turístic Autonòmic”.

L’edil ha detallat cadascun dels actes previs a les Festes Patronals, sent el Torneig de Futbol Sala que des del dissabte dia 2 fins a la vesprada del diumenge 3, enfronta els equips procedents de cadascuna de les filaes, durant 24 hores de forma ininterrompuda. El lliurament de trofeus tindrà lloc una vegada concloga la final, prevista per a les 18:00 h. Es tracta d’una activitat organitzada per la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, que a més a més ha previst una vesprada infantil per als festers nascuts entre el 2009 i el 2020.

El divendres 8 de setembre tindrà lloc el ja tradicional Concert de Música Festera a càrrec de la Banda de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella i la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense, a Palau Altea a les 20:30h. “Atés que a Palau Altea s’estan fent obres, l’aforament per al concert es veu reduït exclusivament a la platea de l’auditori”; ha puntualitzat el responsable municipal de Festes.

El dissabte 9 se celebrarà el Sopar de Càrrecs a l’aparcament del Riu Algar, com és habitual i este donarà inici a les 20:00h amb la recepció dels festers per part dels Càrrecs i el posterior sopar.

“És important destacar que, atès que este any no tenim Comissió del Crist, ha sigut l’Ajuntament al costat de la Confraria del Stm. Crist del Sagrari i la Federació de Moros i Cristians els que organitzen les festes. Donada aquesta situació, s’ha convidat tots els representants de les festes de barri a participar als actes protocol·laris civils i religiosos que es duen a terme”; ha explicat l’edil, que ha volgut fer una crida pública a la participació per engrandir les festes.

El diumenge dia 10 de setembre tindrà lloc l´Escenificació de l´Arribada del Crist a la Badia d´Altea. Un acte que presenta novetats respecte a edicions anteriors, com ara l’horari i la ubicació. Serà a les 19:00h a la Platja del Bol. Una representació en què intervé el grup de teatre local Pla i Revés, que, juntament amb la regidoria, ha estat animant la ciutadania a la participació activa en este acte teatral, religiós i la llegenda del qual explica l’arribada del Crist a la Badia d’Altea.

Un acte emblemàtic del qual Francisco Morató ha dit sentir-se sorprès per la seua bellesa i ha convidat els alteans i alteanes a conèixer-lo. “És un acte molt bonic que tenim a casa i que molta gent desconeix. Pel que vull convidar a veure’l”; ha afegit el Pàrroc d’Altea, que ha qualificat de “tendre i natural” la romeria posterior fins a la Parròquia Verge del Consol. A la pròpia Parròquia tindrà lloc la Missa del Rescat a partir de les 20:00h.

Dimecres 13 s’encendrà la il·luminació de festes i començarà el Novenari en honor al Santíssim Crist del Sagrari. “És un acte molt tradicional i em va sorprendre gratament la participació de la gent”. “Les novenes seran oficiades cada dia per un sacerdot vinculat al municipi d’Altea o bé per ser nascut ací o bé per haver prestat servei i començaran amb la predicació de Miguel Cano Crespo, seguit de: José Abellán Martínez, Alberto Sirvent Carbonell, Gonzalo Martín Rubio, Pedro Crespo Císcar, Vicente Martínez Agulló, Enric Jordá Pascual, Ramon Belda Díez i Mirek Karol.

El dissabte 16 de setembre, a les 20:00h, Presentació de Càrrecs i vestits, entrega de ceptres, banderes i armes al Plau d’Esports Villa d’Altea. I a les 00:00h Ball de Càrrecs a l’exterior del Palau d’Esports. L’obertura del recinte es produirà a les 19:30 h.

El 17, diumenge, a les 11:00h Ofrena de Flors a la Mare de Déu del Consol. “Este any volem animar tota la ciutadania a reprendre la tradició de vestir amb indumentària tradicional i no només els menuts, com s’està fent en els darrers anys. Hem posat en marxa la campanya A l’ofrena vestim l’aroma dels nostres arrels, animant tota la ciutadania a que el dia 17 a l’Ofrena es lluïsca la indumentària tradicional, qualsevol indumentària tradicional, al cap i a la fi la indumentària és una manera més de mostrar qui som, donant color i alegria a este acte que tant ens agrada als alteans”. Ha declarat l´edil de Festes.

A continuació de l’Ofrena, que eixirà de la Plaça de l’Ajuntament a les 11:00h per arribar a la Parròquia Verge del Consol, tindrà lloc la Missa en honor a la Patrona d’Altea, cantada per la Coral de la Societat Filarmònica Alteanenca.

I els actes previs conclouen el dijous 21 de setembre amb l’assaig general de les Ambaixades, una vegada finalitzada la Novena, i la Nit de Saludes posterior.

Pin It on Pinterest