Select Page

Antonio Ballesta i Jaume Llinares signen el conveni de cessió d´obra de l´artista a favor del municipi d´Altea.

El pintor Antonio Ballesta ha triat Altea per deixar part del seu llegat artístic i ha donat gratuïtament al municipi 58 de les seues obres que recorren els diferents estils de la mateixa i que van des dels seus orígens com a pintor als anys 70 fins a hui. “Estes 58 obres ens permetran obtenir una visió de conjunt de la seua producció artística, de tota la seua trajectòria”; ha afirmat l´edil de Cultura, Aurora Serrat.

L’acte de donació, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, ha estat presidit pel mateix artista i l’alcalde, Jaume Llinares, que han rubricat el conveni de cessió finalitzats els parlaments.

En el transcurs de les intervencions, la responsable municipal de Cultura ha realitzat un brevíssim resum d’una vida, la de l’artista, dedicada plenament a l’art, “d’un creador que al llarg de la seua carrera ha fonamentat un llenguatge gràfic molt personal”.

Serrat ha recordat que l’estiu passat Palau Altea va acollir una mostra d’Antonio Ballesta, “El llegat de les meues idees”, amb una trentena d’obres de les darreres dècades, que ens va permetre conèixer més de prop l’artista. Una exposició comissariada per Esperanza Durá, que ha servit de nexe entre Antonio Ballesta i l’Ajuntament d’Altea i que avui, també present, ha ressaltat la importància de l’obra de Ballesta i ha agraït a l’Ajuntament d’Altea les facilitats que ens va posar a l’exposició i també a l’acceptació d’este llegat tan important”. “Espere que el patrimoni cultural d’Altea continuï creixent i esta és una donació important”; ha conclòs Durá.

Per part seua, Antonio Ballesta ha manifestat estar “molt orgullosos, la meva Anna i jo, de donar tota la sèrie Altea. Tot el meu compromís i tot el meu art ha estat el món de les idees i de la bellesa que es madura amb una gran espiritualitat. Totes les temàtiques i la forma de treballar que tinc es basa en madurar les idees; és a dir, fer un gran esquema per després desenvolupar qualsevol tema”.

“Bascle entre l´abstracció i les coses, l´abstracció pertany a l´espiritualitat del pensament i les coses pertanyen a l´espiritualitat de la paraula”. Ha declarat Antonio Ballesta.

Finalment, l’Alcalde ha donat les gràcies a l’artista per la seua donació amb estes paraules: “el meu agraïment sobretot a la teua persona, però també al teu llegat i al patrimoni que cediràs a l’Ajuntament d’Altea, al poble d’Altea, perquè a part de les persones que sou el més important, allò que quedarà després de nosaltres serà la teua obra, el teu art que estarà relacionat per sempre amb el poble d’Altea; de manera que la relació serà de la teua obra amb el nostre poble. Per tant, un agraïment etern i sincer a l’acte que hui duem a terme”.

“Altea sempre ha tingut un compromís amb la divulgació i volem reforçar la nostra imatge de poble artístic, que es preocupa per la cultura i intenta fomentar-la. Considere importantíssim tenir un turisme relacionat amb l’art i la cultura. Volem ser diferents a la nostra oferta turística relacionant-la amb l’art perquè creiem que hi ha un potencial de persones que viuen i demanen este tipus d’oferta i crec que Altea té este potencial que possiblement és el nostre distintiu més fort”. Ha afegit el primer edil alteà, que ha recordat que, “històricament hem tingut una relació amb artistes que es pot veure a qualsevol edifici municipal on hi ha obra pictòrica i artística que és de donacions, concursos i també adquisicions de l’Ajuntament d’Altea durant molts anys”.

“Ara estem amb un pintor que ha decidit que Altea tinga en exposició gran part de la seua obra pictòrica. Antonio és un pintor de molt pes, reconegut nacionalment i internacionalment i amb una qualitat que no és discutible, per la qual cosa per a nosaltres és un orgull el que haja pensat que part de la seua obra puga estar a Altea i el nostre compromís i obligació a partir de ara és posar-la en valor, preservar-la i mostrar-la”. Ha conclòs Jaume Llinares, alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest