Select Page

L’obra de l’artista del Baix Segura estarà exposada fins al 29 de setembre

Palau Altea va acollir dijous passat 21 de juliol la inauguració de l’exposició pictòrica “El legado de mis ideas” de l’artista Antonio Ballesta. L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, l’edil de Cultura, Aurora Serrat i la comissària de l’exposició, Esperanza Durán juntament amb l’artista van ser els encarregats d’inaugurar la mostra.

La responsable de l’àrea, Aurora Serrat, va destacar: “des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea seguim fidels amb el nostre compromís de convertir-nos en un altaveu de diferents manifestacions artístiques, en aquesta ocasió especial presentem “El legado de mis ideas”. L’artista Antonio Ballesta ha sigut tot un descobriment per a mi, una persona pròxima, humil i reflexiva que l’apassiona l’art, en aquesta exposició l’artista plasma les seues idees mitjançant colors, les formes abstractes, la llum i amb les paraules”.

En els llenços de l’artista de la Baix Segura predomina l’abstracte però també s’esbossen ocasionalment siluetes o perfils distorsionats. La base artística de la pintura de Ballesta consisteix en el seu domini de la composició: d’una banda, la disposició cromàtica és desafiadora i insufla sempre una perplexitat en l’espectador; per un altre, el pintor és coneixedor dels espais: cada línia-taca-figura i cada to pictòric estan sotmesos a la seua voluntat de crear. Amb i sense icones, preval una invitació a la reflexió espiritual –ètica o moral– a partir de les essències de l’existència vital.

El primer edil, Jaume Linares, va mostrar la seua satisfacció de rebre una artista com a Ballesta a Palau Altea: “tot en les seues obres està estudiat, res queda a la improvisació. Cada quadre d’Antonio Ballesta, és una reacció a aquell que ho fa vibrar, com la música, la poesia, la llum del paisatge, la filosofia, l’amor,l’amistat, i allò que el revolta, com les injustícies, la mentida, la manipulació, la corrupció, o el desgovern”.

Per part seua, la comissària de l’exposició, Esperanza Durán va assenyalar: “la sensibilitat d’Antonio Ballesta planeja, sense tocar a penes el sòl, en cadascun d’aqueixos detalls que observa pausadament, que mesura minuciosament, que acaricia delicadament i als quals rendeix culte religiosament. La creativitat d’Antonio Ballesta habita en aqueix carregar de pinzell, no sols d’oli, sobretot, d’il·lusió, esperança, fe i poesia”.

Antonio Ballesta, va explicar la seua obra i va convidar a visitar-la a Palau Altea: “són títols extensos, assertius i opinatius, que serveixen per a estimular la participació de l’espectador: per a incitar al debat, a la controvèrsia, per a acostar-se potser encara més vacil·lantment al quadre, perquè el visitant vol comprendre i traduir… Els títols fascinen i obrin els ulls de la ment i del cor”.

Pin It on Pinterest