Select Page

Francesc Colomer: “en estps moments la Comunitat Valenciana és líder en la gestió del SICTED, gràcies a la suma de molts esforços, com el realitzat per Altea”.

Hui al matí, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, l’edil de Turisme, Xelo González i el regidor de Comerç, Miguel de la Hoz, han fet entrega dels distintius SICTED a les 12 empreses alteanes que fins ara han estat reconegudes per la seua implicació en el projecte de millora de la qualitat a les destinacions turístiques.

Com ha recordat l’edil de Turisme, es tracta d’un projecte promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme que té com a objectiu millorar l’experiència i la satisfacció del turista, integrant un sistema permanent de gestió de la qualitat en una destinació turística per millorar els recursos i l’espai.

“El que es persegueix amb la metodologia SICTED és arribar a un nivell de qualitat homogeni als serveis oferts dins d’un mateix municipi, perquè no hi haja deficiències de qualitat substancials entre els diferents productes que componen l’oferta turística, en este cas d’Altea, i que la satisfacció dels visitants siga totalment plena”. Ha explicat la responsable municipal d’àrea, que ha agraït als agents públics i privats distingits la seua implicació.

 

A través del SICTED l’empresariat local i els tècnics dels diferents departaments municipals poden accedir als plans de formació periòdics, manuals de bones pràctiques, visites d’assistència tècnica per part d’assessors homologats, accés a grups de treball i avaluacions que els ajuden a obtenir i mantenir este distintiu de qualitat dels serveis que es presten. Distintius SICTED que durant el 2022 han obtingut el Club Nàutic Campomanes; Club Nàutic d’Altea, restaurant Bon Vent; Hotel Ábaco, Hotel Cap Negret; Mimar Gestión Hotelera; Polícia Local d’Altea i que han renovat el restaurant La Capella; Restaurant El Cantó del Palasiet; Hotel Villa Gadea; guia turístic, Joan Such; Vero Holiday, apartaments turístics i Tourist Info Altea. “Tots ells han apostat per la recerca de l’excel·lència, i a tots vull agrair la seua disponibilitat, implicació i dedicació”; ha conclòs Xelo González.

 

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme ha declarat que “la qualitat famosa o és qualitat certificada o tot això que no s’avalua, es devalua, un joc de paraules que pronunciem constantment però que hauríem d’interioritzar de manera clara. Per tant, el SICTED, que és el certificat de qualitat turística requereix visualitzar el futur, i al compàs de cada atorgament del distintiu, hem d’avançar col·lectivament en l’increment de la consciència de pertànyer a un sector que és molt important per entendre les nostres vides, la nostra ciutat, el territori, el paisatge, el futur y la cultura”.

Durant la seua intervenció, Colomer ha revelat que “en estos moments la Comunitat Valenciana és líder en la gestió del SICTED, gràcies a la suma de molts esforços, com el realitzat per Altea”.

“Estem per trencar conformisme i viure en la tensió creativa permanent de voler anar a més i per això un ha de ser humil i reconèixer que malgrat tot queda molt per fer, però també el SICTED té la gran virtut que ens fa veure de que això és una victòria de quip o no és. Veig gent de la Policia Local, de la Cultura, de la Nàutica, de l’Hostaleria, de l’Hoteleria, del comerç, per tant veig allò que realment representa una estructura de subsectors que tots junts fan possible participar d’una mateixa partitura, que cadascú tocarà amb el seu instrument mostrant la millor versió que és l’hospitalitat”; ha declarat el secretari autonòmic de Turisme, que ha qualificat el sector com a “part de la vacuna per a una humanitat que ha de retrobar-se i generar felicitat. Quin sector és capaç de competir amb el turisme en aquestes qüestions? I això serà més consistent si ens formem, qualifiquem i, per tant, és sens dubte una feina d’equip”.

Francesc Colomer ha conclòs donant l’enhorabona al municipi d’Altea per haver aconseguit un Pla de Sostenibilitat que connectarà tots els continguts, objectius i accions i que gràcies als fons rebuts podrà materialitzar bones idees i projectes”.

Pin It on Pinterest