Select Page

Francesc Colomer, Jaume Llinares i Xelo González participen a l’acte de lliurament de guardons a la Tourist Info Altea i cinc comerços i serveis turístics.

A mig dia de hui, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i l’alcalde, Jaume Llinares han lliurat els sis distintius SICTED amb què en estos moments compta el municipi i que reconeixen l’esforç i compromís amb la qualitat de la Tourist Info Altea, l’hotel SH Villa Gadea, els restaurants La Capella i El Cantó del Palasiet, els apartaments Vero Holiday Homes i el guia local Joan Such.

L´acte, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura d´Altea, ha estat conduït per l´edil de Turisme, Xelo González i ha comptat amb la presència d´una àmplia representació de la Corporació Municipal.

Durant la seua intervenció, Xelo González ha recordat als presents que el SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR), que compta amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP); que treballa amb serveis turístics de fins a 36 oficis diferents i que tenen com a objectiu últim millorar l’experiència i satisfacció del turista.

Pel que fa a la participació pública i privada, la responsable municipal de Turisme ha declarat que “és necessària la participació tant d’agents públics com privats per a una implantació correcta del sistema SICTED. És essencial que totes les parts implicades en el desenvolupament de l’activitat turística estiguen coordinades i operen baix els estàndards de qualitat homogenis”.

Xelo González ha felicitat els guardonats i ha animat les empreses i serveis alteans que se sumen al procés d’adhesió al SICTED, “ja que a través del mateix es pot accedir a plans de formació periòdics, manuals de bones pràctiques, visites de assistència tècnica per assessors homologats, accés a grups de treball i avaluacions contínues”.

Per part seua el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha començat la seua intervenció amb un al·legat a favor del turisme com el màxim exponent de la pau, ha destacat la important tasca que des de l’Ajuntament d’Altea i la regidoria de Turisme s’està realitzant perquè Altea estiga en un lloc destacat entre les destinacions conegudes per la qualitat dels seus serveis.

En paraules de Colomer, “el turisme és la darrera esperança per vacunar-se el món contra les guerres i en favor de la pau. El turisme i els viatges fan possible cercar la felicitat, cercar la cultura, conèixer l’altre, cercar la platja, buscar desconnectar, buscar la llibertat… estos són els valors i el món que hem de construir. Per això el turisme és tan important”.

“I de totes les coses de turisme que en aquest poble feu tan bé, ací està el Pla de Sostenibilitat, que no és un regal i heu lluitat; teniu els avanços a la xarxa DTI; la transformació del paradigma de governança; la declaració de municipi turístic i tots els reptes que això significa i a més se suma hui el tema del SICTED que per mi és el quòrum d’aquells que voluntàriament se sotmeten a una disciplina, a uns protocols i metodologia homologable del que és una ciutat turística. Va d’un equip no de individualitats. Per mi és el camí, la qualitat repartida, obrint l’angular fins a 36 sectors vinculats al turisme”; ha apuntat el Secretari Autonòmic de Turisme, qui ha conclòs donant l’“enhorabona als que esteu i com més siguem en aquest pla, més forts serem com a ciutat”.

Pin It on Pinterest