Select Page

Del 4 a l’11 de setembre de 2021, el Club Nàutic d’Altea acollirà l’esperat campionat del món de la classe de vela lleugera FlyingDutchman, “FlyingDutchmanWorldChampionship 2021”.

Després del seu inevitable ajornament per la crisi sanitària mundial, el campionat “FD WorldChampionship” finalment es podrà celebrar aquest any 2021 en aigües d’Altea, organitzat pel Club Nàutic d’Altea per delegació de la Real Federació Espanyola de Vela i amb la Col·laboració de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, la Secretaria Nacional de la Classe FD i l’excel·lentíssim Ajuntament d’Altea.

Regatistes procedents de països com Alemanya, Itàlia, Hongria, Països Baixos, República Txeca i Espanya es donaran cita en el Club Nàutic d’Altea per a competir pel títol mundial de classe.

El dia 4 de setembre arrancarà l’esdeveniment amb els registres d’embarcacions i control d’equipament, donant peu així a la cerimònia d’obertura, que tindrà lloc l’endemà en les instal·lacions del CN Altea, on els regatistes rebran la benvinguda oficial de la regata. L’accés estarà restringit als regatistes i a la mateixa organització, controlant així l’aforament i complint amb les mesures de prevenció davant la Covid-19.

La participació en el campionat FD WorldChampionship 2021 està oberta a tots els vaixells de la classe internacional FlyingDutchman amb el seu corresponent certificat i formulari de mesurament.

El primer senyal d’atenció de la regata tindrà lloc el dilluns 6 de setembre. Estan previstes un total de nou proves al llarg de les cinc jornades programades.

El diumenge dia 11, es donarà per clausurat el campionat amb l’última prova prevista per a les 12 del matí. Seguidament tindrà lloc la cerimònia de tancament i lliurament de trofeus als guanyadors.

LA CLASSE FLYING DUTCHMAN

L’embarcació que dóna nom a la classe internacional FlyingDutchman, compta amb un disseny únic d’alt rendiment amb tecnologia monobuc, pensat per a ser tripulat per dues persones en regates de vela lleugera. Dissenyada als Països Baixos en 1952, la seua eslora de 6.06 m, la seua eixàrcia de carboni amb 18 m² de vela, un spi de 21 m² i amb un pes total de 165 kg, la converteix en una embarcació molt tècnica.

Amb una llarga i prestigiosa carrera com a classe olímpica, FlyingDutchman ha atret als millors navegants de tot el món, actualment compta amb una àmplia flota en l’àmbit nacional, europeu i mundial, i amb el suport d’associacions que la mantenen activa a través de l’organització d’entrenaments i trobades locals i internacionals.

Pin It on Pinterest