Select Page

Altea inaugurarà el mes de juny amb una de les seues iniciatives culturals que amb el temps s’ha anat consolidant i que en esta compleix 6 anys; La Nit de l’Art, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de juny. Així ho han informat l´edil de Cultura, Aurora Serrat i la comissària de l´activitat, Isabel Martínez.

Com ha explicat la responsable municipal de Cultura, “des del seu naixement, La Nit de l’Art ha anat fent canvis, incorporant novetats i sumant iniciatives, però el concepte del projecte no ha variat i no és altre que acostar l’art al públic”. “Este any la novetat és la inclusió de la dansa com a disciplina separada del performance; és a dir, amb identitat pròpia”; ha revelat Aurora Serrat.

L’edil ha recordat que l’activitat recull dos convocatòries diferents, la de projectes -instal·lació, videoart, dansa i performance- i la d’Open Estudis; alhora que ha indicat que els 5 projectes que siguen seleccionats per exposar rebran 500€ cadascun.

Per part seua, Isabel Martínez, comissària de la mostra, ha indicat que des de demà, 1 de febrer fins al 17 de març roman obert el període de presentació de projectes per participar. I en el cas de l’Open Estudi, els artistes interessats a obrir els seus estudis al públic i els tallers dels quals estiguen al nucli urbà d’Altea només han de comunicar la seua intenció al mail nitdelartaltea@gmail.com

En paraules d’Isabel Martínez, “l’any passat es van presentar 25 projectes, dels quals, com a cada edició, van ser seleccionats 5 i el jurat ho va tenir difícil per decidir quins eren”. “Cada any arriben projectes per participar de més lluny i esperem que este any també se’n presenten molts a la selecció perquè això és el que engrandeix la Nit de l’Art”; ha afegit Martínez, que ha avançat que els espais escollits per mostrar els projectes són:

  • Esplanada TRAM Altea (Divendres 2 de juny)
  • Plaça de l’Esglèsia de La nostra Senyora del Consol (Dissabte 3 de juny)
  • Plaça de Carmelina Sánchez-Cutillas (Dissabte 3 de juny)
  • Mirador Francesc Martínez i Martínez (Dissabte 3 de juny)
  • Mirador Carrer Santa Bàrbara (Dissabte 3 de juny)

Isabel Martínez ha acabat explicant que la iniciativa compta amb un guia professional que dirigirà el recorregut pels estudis participants, cosa que converteix també La Nit de l’Art en una oportunitat de promoció.

Més informació a:  www.alteacultural.com

 

Pin It on Pinterest