Select Page

Està situada en el Centre Cultural d’Altea la Vella i té una potència de 52Kw

L’aposta d’Altea per l’autoconsum compartit continua sumant noves fites i ja ha finalitzat la segona instal·lació d’energia fotovoltaica compartida, situada sobre la coberta del Centre Cultural d’Altea la Vella. L’edil de Medi Ambient, Jose Orozco, i els membres de l’Associació d’Autoconsum Col·lectiu Energètic d’Altea, van realitzar ahir la visita a aquesta instal·lació que compta amb la subvenció de l’IVACE.

“Dins de l’Altea zero emissions, en la línia de democratització de l’energia, teníem clar que havíem de començar amb instal·lacions en els dos nuclis poblacionals, i per tant una de les prioritats era que una de les instal·lacions estiguera a Altea la Vella. Gràcies a aquesta comunitat energètica la ciutadania aconsegueix energia més barata, més sostenible i es participa de manera comunitària en un projecte en pro de la nostra localitat”, ha comentat el regidor de Medi Ambient, Jose Orozco.

52 kW de potència té aquesta instal·lació d’Altea la Vella que nodriran d’energia verda i de proximitat a particulars i comerços en un radi d’1 km i que ha sigut instal·lada per l’empresa alteana Electricitat Valls. Aquesta instal·lació se suma a la que està situada en el Centre Social d’Altea, amb 56 kW.

“El cost és de 70.116,28€, inclosos tot tipus de despeses com són llicències, avals o assegurances, i d’aquest l’IVACE ha subvencionat 35.725€, per la qual cosa cada soci de la Comunitat Energètica ha pagat un cost de 800€ per Kw”, ha comentat Miguel Devesa, president de l’associació Comunitat Energètica d’Altea.

“Produir i consumir energia en el mateix lloc era una prioritat per a l’Ajuntament dins d’aquest projecte. Des del primer moment vam posar el focus en la ciutadania perquè és ella qui ha de prendre el comandament per a fer la transició energètica que tant necessitem. Estic convençut que Altea serà exemple per a altres localitats, perquè aquesta iniciativa, que continuarà creixent, només ofereix avantatges, creant un sistema energètic més just i democràtic”, ha comentat Jose Orozco, regidor de Medi Ambient.

Pin It on Pinterest